Update 23/9: Dinsdag 14 september heeft het demissionair kabinet een nieuwe persconferentie gegeven. De belangrijkste boodschap is dat de besmettingen afnemen en de ziekenhuisopnamen niet stijgen dankzij het vaccineren. Dit is de reden waarom de maatregelen versoepeld worden vanaf zaterdag 25 september. De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen.

Voor al onze accommodaties geldt vanaf zaterdag 25 september 2021:

 • De basisregel ‘verplicht 1,5 m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden;
 • Sporten kan zonder beperkingen, zowel binnen als buiten;
 • Alleen voor publiek bij professionele sportwedstrijden en topcompetities geldt dat een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder;
 • Onder professionele sportwedstrijden en topcompetities worden al die sporten verstaan die tijdens de Lock down-periode vanaf 17 december 2020 bij uitzondering toestemming hadden om te trainen en wedstrijden te spelen;
 • Voor professionele sportwedstrijden en topsport competities geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Als er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds;
 • Voor alle horeca en dus ook sportkantines geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Dit geldt dus ook voor zwembaden, tennishallen, golfaccommodaties, enzovoorts;
 • Openingstijden horeca: tussen 06.00 ’s uur ochtends en 00.00 uur ’s avonds;
 • Entertainment is toegestaan;
 • Geen maximaal aantal bezoekers;
 • Voor sporten in de horeca (bowling, biljarten, darts, bridge, schaken e.d.) geldt dus eveneens dat een coronatoegangsbewijs voor 13+ verplicht is;
 • Voor buitensportevenementen op doorstroomlocaties geldt dat voor horecavoorzieningen in bijvoorbeeld tenten langs een fiets- of wandelparcours in overleg met de gemeente bepaald moet worden of een coronatoegangsbewijs daarvoor noodzakelijk is.

Wanneer is wel CTB nodig:

 • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
 • Wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld darts of biljart in een café/restaurant.

Wanneer is geen CTB nodig:

 • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
 • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
 • Voor het beoefenen van sport in bijvoorbeeld buurthuizen, mits het horecagedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

Basisregels blijven
Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, bij klachten thuisblijven en testen bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Verheugd zijn we dat we vele bezoekers gastvrij kunnen ontvangen in onze accommodaties. Dat weer veel mensen kunnen bewegen en sporten zonder de drempel van reserveren. Elkaar weer kunnen ontmoeten. We zien je graag in onze accommodaties!

Wij raden je aan om voor een bezoek aan één van onze accommodaties, de desbetreffende website te bezoeken voor meer informatie.

Lees hier de laatste update van de Rijksoverheid over de nieuwe versoepelingen. Mochten er wijzigingen of updates komen, zullen wij deze vermelden op onze website en social media kanalen. Naast de basisregels voor iedereen, lees je meer informatie over sport en corona via deze link.

Deel dit artikel

Kopieer link