Buitenspeelweek

6jun

We vieren het buitenspelen!

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! De Buitenspeeldag 2022 is op woensdag 8 juni. 

In Amersfoort doen wij natuurlijk mee met dit initiatief en hebben het zelfs uitgebreid naar een Buitenspeelweek! In samenwerking met de Buurtspeelcoach van Stichting Speelbaas gaan wij het thema Buitenspelen in Amersfoort op de kaart zetten. Naast dat wij activiteiten faciliteren in de wijk, hebben we vooral het doel: de kinderen zelf een activiteit te laten organiseren.  
Het thema Buitenspelen benaderen we op verschillende manieren. Allereerst laten we kinderen tijdens de gymlessen kennis maken met dit thema. Dit doen we doormiddel van een lesprogramma op school. Kinderen krijgen tijdens dit lesprogramma te maken met thema’s als; welke spellen zijn waar in de wijk leuk om te spelen en hoe maken we het leuk voor iedereen? Tijdens de Buitenspeelweek zijn de Buurtspeelcoaches actief in elke wijk om kinderen te begeleiden.

Skate tour
Kinderen gaan dus zelf aan de slag met het organiseren van activiteiten maar natuurlijk organiseren we ook een aantal leuke events. In samenwerking met Skatedays organiseren we een skatetour door Amersfoort. Bij 5 skateparken in de stad kunnen kinderen tussen de 8 – 12 jaar skateboardlessen volgen. Heb je geen eigen skateboard? Dat is geen probleem, dan kun je er één lenen!

Praktische informatie skate tour:

woensdag 8 juni: 
– Randenbroek (Skatepark Corderius, Rob Visplein)
– Liendert (v Randwijcklaan)
– Hoogland (Engweg)

Vrijdag 10 juni:
– Skatepool Schothorst (Amelisweerd)
– Vathorst (Caraïben)

Tijd: 14:30-16:00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de website van ABC Amersfoort. Bij slecht weer worden de lessen verplaatst, je ontvangt hier dan bericht over.

Overzicht activiteiten
Naast de Skate tour zijn er nog heel veel andere leuke buiten speel activiteiten deze week. Dit zijn activiteiten die speciaal voor deze week georganiseerd worden én bestaande activiteiten die naar buiten zijn verplaatst. Bekijk het Overzicht buitenspeelweek activiteiten.

Het belooft een leuke Buitenspeelweek te worden! 

Details

06-06-2022

Gratis toegang

Door heel Amersfoort

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?