Amersfoort en FC Utrecht

06feb

25 november 2019 spraken de gemeente Amersfoort en FC Utrecht om op maatschappelijk gebied meer te gaan samenwerken. Door de intensievere samenwerking wordt de ambitie uitgesproken nog meer binding te creëren. Zo wordt FC Utrecht meer zichtbaar in de gemeente en worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd, met als hoofdthema’s de pijlers van FC Utrecht maatschappelijk: het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.

Vrijdagavond 24 januari bezochten 16 kinderen en 2 begeleiders uit het AZC in Amersfoort de wedstrijd FC Utrecht tegen ADO den Haag. Rond 18.30 uur werden ze opgehaald door de spelersbus van FC Utrecht. Bij het stadion zijn ze ontvangen door vrijwilligers van FC Utrecht. Samen zijn ze het stadion in gegaan, mochten het veld even op. Samen met de vrijwilligers hebben ze de wedstrijd bekeken. Na de wedstrijd gingen ze weer met de spelersbus terug naar Amersfoort. Voor de kinderen een mooie ervaring. Eentje die ze misschien nog lang zullen herinneren.

Tegelijkertijd was er een bijeenkomst voor gemeenten waar FC Utrecht een samenwerking mee heeft. Tijdens deze bijeenkomst werden de resultaten van een 0-meting gepresenteerd. Samen is er besproken welke kansen er zijn om de cijfers te verhogen tijdens de 1-meting.

Woensdag 4 maart is de volgende bijeenkomst i.h.k.v. de samenwerking tussen de gemeente Amersfoort en FC Utrecht. Jeugdspelers van FC Utrecht zijn dan aanwezig bij de stedelijke aftrap van het thema “water”. Dit thema valt onder het gezondheidsproject project B.Slim.

Deel dit artikel

Kopieer link
4

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?