Beweegchallenge

14jan

In de eerste periode van de coronacrisis heeft NOC NSF geconstateerd dat 1,7 miljoen Nederlanders minder sporten en bewegen dan voor de crisis. Ook meer dan de helft van de Nederlanders is in deze periode aangekomen. Overgewicht leidt op de langere termijn tot minder bewegen. Erik Scherder noemt de groeiende inactiviteit alarmerend. Lichamelijke activiteit belangrijk is voor lichaam en geest. Door te bewegen verklein je de kans dat je hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten krijgt, maar ook suikerziekte type 2 en dat zorgt er weer voor dat je minder kans hebt op het krijgen van dementie.

Sinds de uitbraak van het coronavirus werken we meer thuis en zitten we langer. Volgens Erik Scherder moeten we het zitten onderbreken en veel meer gaan bewegen! Het liefst zo vaak als mogelijk, maar tenminste 30 minuten aan één stuk, matig intensieve beweging, per dag.  Kinderen minimaal één uur per dag.

Al jaren brengen wij de inwoners van Amersfoort in beweging, maar de laatste tijd horen we dat onze samenwerkingspartners ook vaker stilzitten. Meer bewegen op een dag zorgt namelijk voor meer actieve en meer vitale collega’s en werknemers. Deze werknemers zijn daarnaast productiever en creatiever. Een wandeling of actief moment geeft vaak ruimte om tot nieuwe ideeën te komen. Stimuleer de collega’s en werknemers om de ruimte te nemen om even in beweging te komen.

Om deze partners in beweging te krijgen en het goede voorbeeld te geven dagen we hen uit om deel te nemen aan de beweegchallenge. Wij vragen de deelnemernde teams om hun beweeggedrag bij te houden. Aan het eind van de maand kijken wij welk team, gemiddeld gezien, het meest heeft bewogen. Dat team wint vervolgens een leuke, sportieve middag! Meer informatie volgt.

Wil je alvast meer informatie over de beweegchallenge stuur een bericht naar: pdmooij@sro.nl

Deel dit artikel

Kopieer link
2

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?