Campagne Gratis VOG-regeling

07dec

Iedereen moet op zijn of haar club in een veilige omgeving kunnen sporten. Voor agressie, intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag is absoluut geen plaats. Een VOG, ofwel Verklaring Omtrent Gedrag, kan daarbij helpen.

Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Een VOG geeft aan dat het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders, verzorgers en andere vrijwilligers geen probleem vormt om op een club actief te zijn. Met een VOG draag je dus bij aan een veilige sportomgeving. Een VOG kun je via je club gratis aanvragen als je club zich heeft aangemeld voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers.

Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers
Iedere club kan zich aanmelden voor de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Jouw club dus ook. Daardoor kom je als vrijwilliger in aanmerking voor een gratis VOG. Door zich aan te melden, geeft je club tegelijkertijd een ijzersterk signaal af dat ze sociale veiligheid op de club heel belangrijk vinden en zich daarvoor inzetten.

Dit kun je doen
Heb je nog geen VOG, vraag je club dan naar de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. En vraag of ze zich daarvoor aanmelden. Weet je club niet van het bestaan van de regeling? Wijs ze dan op www.gratisvog.nl. Daar vinden ze alle informatie erover. Waarom een VOG voor vrijwilligers belangrijk is, wat de voordelen zijn, hoe ze zich moeten aanmelden enz.

Met de campagne ‘Heb jij ‘m al?’ wil NOC*NSF alle verenigingen motiveren en activeren om gebruik te maken van de Regeling Gratis VOG.

Vrijwilliger? VOG!
Een vereniging kan de Regeling Gratis VOG aanvragen via: www.gratisvog.nl.

Toolkit voor vrijwilligers
Om zo veel mogelijk vrijwilligers aan een VOG te helpen en daarmee een veilig sportklimaat te creëren, hebben we alles rond de VOG, de voordelen en het aanvragen van de gratis VOG op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld hoe je club zich aan kan melden voor de gratis VOG-regeling. Zo kan jouw club ook voor jou een gratis VOG aanvragen. Daarmee help jij mee aan een sociaal veilig sportklimaat. Check hier de toolkit.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?