Clubkadercoach Kirsten al ruim een half jaar actief!

15sep

Kirsten Veldhuizen is Clubkadercoach en inmiddels al een ruim een half jaar actief op diverse sportvelden in Amersfoort. In december 2020 is ze gestart bij 4 verenigingen; vv Amsvorde, AFC Quick 1890, Crackerjacks en AVV Keistad. Deze verenigingen wilden graag een volgende stap zetten om het pedagogische sportklimaat in de vereniging te verbeteren en sloten zich aan bij de pilot Clubkadercoaching. Kirsten is voor een jaar aan de slag bij deze clubs.

Als Clubkadercoach begeleid Kirsten trainers van deze vier sportverenigingen bij pedagogische vraagstukken. Een praktijkvoorbeeld: Een trainer geeft aan dat hij bij de uitleg merkt dat de spelers alle kanten op vliegen met de ballen en niet luisteren bij de uitleg. Dan kom ik altijd eerst bij een training en/of wedstrijd langs om eens mee te kijken. Naderhand gaat ze met de trainer in gesprek en geeft ze een paar tips zodat de trainer weer verder kan. Afhankelijk van de situatie en behoefte is dit eenmalig, maar dit kan ook structureel zijn.

 

Helaas zorgde corona er ook hier voor dat de kennismaking met Kirsten behoorlijk wat vertraging op liep. Doordat er bijna geen trainingen plaatsvonden kon Kirsten lange tijd nog niet echt aan de slag. Inmiddels is ze gelukkig al behoorlijk geïntegreerd bij de clubs en heeft ze aardig wat trainers kunnen helpen. Onderdeel van het traject is dat ze met de clubs aan de slag gaat om pedagogische trainersbegeleiding een structurele plek binnen de club structuur te geven. De periode t/m december gaat in het teken staan van deze overdracht en inbedding.

 

Gemeente Amersfoort zit in de tweede proeftuin. Aan ons de taak om het clubkadercoach-traject, in Amersfoort, te starten en dit verder uit te rollen bij andere verenigingen. Gezien het enthousiasme en dankbaarheid van trainers en coaches die we op de velden zien en spreken, zetten we dit ook graag door bij andere verenigingen. Op deze manier hopen we dat het heel normaal wordt om de trainers te begeleiden op pedagogisch vlak. Want blije trainers betekent blije sporters, en daar doen we het uiteindelijk voor!

 

Interesse om ook met een Clubkadercoach aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er meer over!

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Wethouder @RoaldLinde reikt shirts uit aan de 25 deelnemers van het project van @ckvMIA om nieuwkomers aan het korfballen te krijgen. Gefinancierd vanuit het sportakkoord in de @Gem_Amersfoort @NVSRO @sport033 @Korfbalverbond @nocnsf

Wil jij als organisatie of vereniging van #Amersfoort subsidie aanvragen voor sport en bewegen in 2021? Er is budget beschikbaar en je kunt tot 31 oktober 2021 subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie op
https://www.amersfoort.nl/subsidies/to/subsidie-sport-en-bewegen.htm

@Gem_Amersfoort @sport033 @NVSRO #sport3hoek

Meer laden...