Fittesten voor senioren

05nov

In 2019 zijn er 6 grote fittesten uitgevoerd door de buurtsportcoaches in de wijken Schothorst (60 deelnemers), Kruiskamp (27 deelnemers), Randenbroek (43 deelnemers), Vermeerkwartier (45 deelnemers) en Hooglanderveen/Vathorst (40 deelnemers). In het Vermeerkwartier waren een voedingsdeskundige en IndeBuurt033 ook aanwezig met een adviestafel.

Er zijn dit jaar al  215 deelnemers getest. Tijdens een fittest worden deelnemers getest op lenigheid, spierkracht, bloeddruk, BMI, longfunctie en uithoudingsvermogen. Hun scores worden vergeleken met de gemiddelde waarden die leeftijdsgenoten halen. Na afloop worden hun scores besproken met een buurtsportcoach, die een beweegadvies op maat geeft. Op 5 november is er een grote fittest voor het project Sociaal Vitaal in Hoogland/Kattenbroek georganiseerd waar zich al 120 mensen voor hebben opgegeven.

Nieuw is de samenwerking met het MBO Amersfoort. Doktersassistenten in opleiding testten de deelnemers op cholesterol- en glucosewaarde. Het is een goede examentraining voor de studenten en mooie uitbreiding van de fitheidstest. voedingsdeskundige en IndeBuurt033 ook aanwezig met een adviestafel. Het resultaat van al die testen mag er zijn: van de 215 deelnemers konden we 91 mensen een passend beweegadvies geven!

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?