Flexibel sportaanbod en Inviplay!

14mrt

Zijn jullie als club al bezig met flexibel sportaanbod? Bijvoorbeeld via een strippenkaart, losse lessen of laagdrempelige sportactiviteiten? Neem dan eens een kijkje op inviplay.nl. Via dat sportplatform kunnen mensen vrijblijvend aanhaken bij verenigingen.  

Steeds minder mensen zijn lid van een sportvereniging. Al jaren daalt het aandeel leden, met name onder volwassenen. Veel mensen sporten ongebonden en na Corona is deze groep sporters alleen maar gegroeid. Inviplay speelt daarop in: door verenigingen te helpen na te denken over nieuwe manieren om mensen te binden aan de club, met nieuwe verdienmodellen. 

 Inviplay staat voor Invite & Play. Het werkt simpel: mensen geven aan welke sporten ze leuk vinden en waar ze wonen. Daarna krijgen ze een uitnodiging als er in de buurt een sportactiviteit georganiseerd wordt. Er ontstaan dus allerlei lokale sportnetwerken, waar organisatoren (en dus verenigingen) gebruik van maken. In Utrecht en Rotterdam is Inviplay al een succes: verenigingen hebben daar in de afgelopen 2 jaar al duizenden deelnames aan activiteiten gehad. Bijvoorbeeld door ‘vrijspelen avonden’ te organiseren (badminton), ‘pick up games’ (basketbal) of ‘voetbaltraining 30+’. Allemaal flexibele activiteiten, waar deelnemers per keer of per strippenkaart voor kunnen betalen. 

Sinds kort werkt Inviplay samen met SRO in Amersfoort. De eerste verenigingen zijn begonnen met het aanbieden van activiteiten. Komende tijd zal het netwerk van Inviplay in Amersfoort dus hard gaan groeien!  Wil jullie vereniging ook aan de slag met flexibel sportaanbod? Zorg er dan voor dat jullie aanbod ook op Inviplay staat, zodat Amersfoorters jullie kunnen vinden. 

Meer weten? Stuur een mail naar sportvereniging@sro.nl en meld je aan voor de informatieavond op 12 april over flexibel sportaanbod en Inviplay! 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?