Nationale Sportweek; het verhaal van…..

18sep

"Sport doet iets met je" is het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Enkele inwoners van Amersfoort vertellen wat sport met hem/haar doet. Hieronder het verhaal van....

Fien Vermeulen, nieuwslezers Qmusic

Sport is meer dan bewegen alleen.

Als kind deed ik veel aan boksen, judo en heb tot mijn 16e een pony gereden. Sinds 4 seizoenen doe ik aan een teamsport, namelijk voetbal. Een hele andere ervaring dan de individuele sporten. Een teamsport is een soort minimaatschappij. Ontspanning gecombineerd met inspanning, ik geniet er erg van. Sport geeft me vertrouwen in mijn lichaam. Nadat ik lang erg ziek ben geweest, merk ik dat sport me uitdaagt. Uitdaagt om weer een stapje verder te gaan. Naast dat sport me uitdaagt en ik meer vertrouwen krijg in mijn lichaam merk ik ook dat ik echt even alles vergeet. Even aan niets en niemand denken. Een soort vorm van mediteren, terwijl ik de longen uit mijn lijf loop.

Sport is een manier van leven, het maakt je een mooier en bewuster mens en het geeft mij veel leer- en geluksmomenten. Een mooi voorbeeld van deze geluksmomenten zag ik bij Anky van Grunsven. Zij vertelde bij Humberto Tan over de dood van haar paard Bonfire waar ze veel mooie momenten mee heeft gehad. Daar zag ik dat sport veel meer is dan alleen lekker bewegen.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?