Renovatie en groot onderhoud voor de buitensport

13jun

Het einde van het sportseizoen (vaak mei-juni) is het moment om de grassportvelden eens goed aan te pakken. Een grassportveld is een dynamisch geheel, onderhevig aan voortdurende veranderingen. De conditie van het veld heeft uiteraard een relatie met de bespelingsintensiteit; maar ook temperatuur en vocht (warme, droge voorjaar) spelen een grote rol. Onze coördinatoren monitoren de conditie van de velden met grote regelmaat. Zij weten precies wat er speelt op de velden in hun eigen rayon. Op basis van deze informatie wordt er, in overleg met de betrokken sportverenigingen, een planning gemaakt voor het groot onderhoud van de grassportvelden.

Tijdens het groot onderhoud worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de velden weer optimaal te krijgen. Als laatste bewerking van het groot onderhoud zaaien we de velden met graszaad door. Daarna geldt er een rustperiode van 10 weken. In deze periode verzorgen we de mat met reguliere werkzaamheden zoals maaien, bemesten en beregen. Aan het eind van de rustperiode heeft de mat weer zo’n conditie dat hij weer een heel sportseizoen mee kan.

In april jl. heeft KIWA ISA Sport, onafhankelijke keuringsinstantie, een kwaliteitsopname uitgevoerd op de 35 natuurgrasvelden in de gemeente Amersfoort. Deze opname wordt om de drie jaar uitgevoerd waardoor wij een goed beeld hebben hoe de kwaliteit van de natuurgrasvelden zicht ontwikkeld door het jaar heen, maat ook gedurende een reeks van jaren.

De algemene conclusie van laatste opname laat zien dat alle velden er goed bij liggen en er geen grote verschillen zijn ten opzichte van de jaren ervoor. Dit resultaat kunnen we alleen behalen omdat we beschikken over vakmensen die het onderhoud uitvoeren. We kunnen trots zijn op de mannen. Zij staan iedere dag weer klaar om de velden het juiste onderhoud te bieden en dat is ook nu weer terug te vinden in de uitkomsten van het onderzoek.

Heeft u vragen omtrent dit artikel dan kunt u contact opnemen met Mark Vorsteveld, Bedrijfsleider Buitensport, mvorsteveld@sro.nl.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Aanstaande evenementen

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?