Train de trainer voor peuter- en kleuteraanbod

07dec

Het is belangrijk dat peuters, kleuters en hun ouders al op vroege leeftijd kennismaken met het sport- en beweegaanbod. Vroege kennismaking met verschillende beweegvormen zorgt voor een betere motorische ontwikkeling en verhoogt de kans op duurzame sportbeoefening bij een sportaanbieder. Het Sport & Beweegakkoord Amersfoort wil zich inzetten voor de ontwikkeling van peuters en kleuters. Ook sportverenigingen krijgen te maken met de beweegontwikkeling van de allerkleinsten.

Het doel van deze cursus is om trainers van verschillende sportverenigingen kennis te laten maken met de peuter- en kleuterdoelgroep. Waarom zijn peuters zoals ze zijn? Waar komt hun gedrag vandaan? Als je dit weet kan je een mooie koppeling maken naar de praktijk. In deze cursus hopen wij een verbinding te creëren tussen het verkennen van de doelgroep en een training kunnen maken die aangepast is op de wensen en behoeften van peuters en kleuters. Daarom is de cursus opgedeeld in de hoofstukken pedagogiek, didactiek en methodiek.

Door het volgen van deze train de trainer kunnen trainers hopelijk beter aansluiten bij de belevingswereld van deze jonge kinderen en kunnen de kinderen met (nog meer) plezier deelnemen aan de trainingen; op naar een leven lang sport- en beweegplezier!

Ben je als sportvereniging geïnteresseerd in deze train de trainer of ken je trainers die hier interesse in hebben? Laat dit dan weten door een mail te sturen naar sportvereniging@sro.nl .

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?