Verdeling subsidie Sportkader Jeugd 2022

Sportverenigingen met een aanbod voor jeugd in de leeftijd van 4 – 17 jaar komen in aanmerking voor de subsidie sportkader jeugd. Deze wordt ingezet voor de ontwikkeling van sportkader. Met sportkader worden trainers die training geven aan jeugdleden van de sportvereniging bedoeld. Het kan gaan om cursussen en opleidingen op sporttechnisch of pedagogisch en didactisch gebied. Ook het inhuren van een clubkadercoach en het laten organiseren van workshops door, bijvoorbeeld, NOC*NSF past binnen deze regeling. De subsidie wordt gebaseerd op het aantal jeugdleden van de club per 1 januari van het jaar van de aanvraag.
De mogelijkheid om subsidie aan te vragen kon tot en met 15 april van dit jaar. Voor het jaar 2022 is er een bedrag van 147.000,00 beschikbaar. Dit wordt verdeeld over 46 sportverenigingen die een aanvraag hebben gedaan. Bij deze 46 sportverenigingen sporten 11882 jeugdleden en zijn 575 mensen betrokken als jeugdkader. 
Sportverenigingen die een aanvraag hebben gedaan krijgen in de maand juni bericht over het bedrag dat zij uitgekeerd krijgen. 

Heeft jouw vereniging jeugdleden en heb je geen aanvraag gedaan dan is er volgend jaar weer een kans. Half februari 2023 is er een nieuwe subsidie kan. Kijk daarvoor op de site van de gemeente Amersfoort. 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Twitter feed is not available at the moment.