Wat betekent het Sportakkoord voor jou als bestuurder van een club?

05nov

Zoals wellicht bekend gaat Amersfoort de komende periode aan de slag met het opstellen van een lokaal sportakkoord met als titel: “Teamplay voor een gezond groeiend Amersfoort”. Afgelopen voorjaar hebben diverse organisaties hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend.

De komende maand wordt de nieuwe sportnota “Amersfoort in beweging” vastgesteld en vervolgens gaan we onder leiding van een onafhankelijke sportformateur (Martin van der Gugten) aan de slag om het sportakkoord uit te werken. Dit sportakkoord wordt geen gemeentelijk document maar moet een akkoord van de hele stad worden. Sportorganisaties, maatschappelijke instellingen, scholen, bedrijven en wijkorganisaties worden uitgenodigd om mee te denken en met elkaar afspraken te maken over deelname aan sport en bewegen door alle inwoners van Amersfoort. Hierbij sluiten we aan bij de ambities die in het Nationaal Sportakkoord zijn afgesproken. Wil je daar meer over weten, kijk dan op: www.sportakkoord.nl.

Wat betekent het lokale sportakkoord voor jouw sportvereniging?
In het landelijke sportakkoord wordt er ingezet op vitale sport- en beweegaanbieders. Ook in Amersfoort zijn we hier al een tijdje mee bezig. Dit houdt in dat er landelijk en lokaal veel verschillende ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar zijn voor jou als vereniging. Naast de sportformateur is er namelijk ook een adviseur lokale sport aangesteld voor Amersfoort, Henk van de Wetering, die de landelijke ondersteuningsmogelijkheden vanuit ‘de Sportlijn’ coördineert. Wij hebben, samen met de ASF, nauw contact met beide personen en zijn zodoende goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Zoals altijd blijven wij in ieder geval jullie eerste aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Om bovenstaand verhaal nog iets duidelijker te maken adviseren we je het volgende filmpje te kijken waarin de rollen van sportformateur en lokaal sportadviseur verder wordt uitgelegd. https://www.youtube.com/watch?v=n5x2qZoPlak

Vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het ons dan weten via sportvereniging@sro.nl.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?