Wisseling van de wacht binnen Verenigingsadvisering

13jun

Binnen het team Verenigingsadvisering is een aantal wijzigingen op komst. Na het vertrek van Eva Stam in december jl is Marieke Koudijs op 1 juni 2022 begonnen als haar vervanger. Ook Arend Neuteboom gaat met ingang van 1 augustus het team Verenigingsadvisering verlaten. De komende weken, tot 8 juli, staan voor Arend en Marieke in het teken van overdragen van kennis en informatie. Ook is de zoektocht naar een vervanger van Arend volop bezig.

Even voorstellen!

Mijn naam is Marieke Koudijs en vanaf juni 2022 ben ik een van de nieuwe verenigingsadviseurs binnen SRO en hét aanspreekpunt als het gaat om veilig pedagogisch sportklimaat binnen jouw vereniging. Ik maak de komende periode graag persoonlijk kennis met de Amersfoortse sportverenigingen. Zullen we binnenkort een bakje doen?

Samen in actie
Zelf ben ik ruim 20 jaar fanatiek basketbalster en altijd actief geweest binnen de Amersfoortse basketbalvereniging Crackerjacks. Van trainster en evenementencommissie tot technische commissielid en clubkadercoach. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de marketing en communicatie, onder andere in het verduurzamen van de gebouwde omgeving en het maatschappelijke vastgoed van sportverenigingen.

Toen ik in 2019 als vrijwilligster zelf aan de slag ging met het Clubkadercoach traject werd ik daar heel enthousiast van. Crackerjacks was op dat moment één van de drie pilotverenigingen vanuit NOC*NSF die het ClubKaderCoach (CKC) traject mocht uitrollen. We hebben vanuit de club met een groep enthousiaste vrijwilligers, de uitdagende route van het CKC traject, uiteindelijk met succes geïntegreerd in de vereniging. Met als resultaat een mooie groep vrijwilligers die zich inzet als Clubkadercoach voor alle trainers en coaches binnen Crackerjacks. Een hele mooie en waardevolle toevoeging binnen je vereniging.

Dat smaakte naar meer. Daarom ben ik erg blij om mijn kennis en ervaring nu in te zetten voor de lokale sport, en om er, samen met jou, voor te zorgen dat de Amersfoortse verenigingen nóg beter georganiseerd worden.  

Jouw aanspreekpunt
Als verenigingsadviseur, ben ik jouw eerste aanspreekpunt als het gaat om ‘het runnen’ van de vereniging. Het gaat hierbij om de advisering van beleidstrajecten op het gebied van bijvoorbeeld Clubkadercoach, visie, organisatieontwikkeling en op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast zal ik je ook proactief benaderen om deel te nemen aan sportcafés en themabijeenkomsten en je wijzen op subsidiemogelijkheden. Heb je een hele andere vraag of behoefte, laat het me vooral weten.  

Veilig sporten voor iedereen
Mijn focus de komende periode ligt vooral op het creëren van een veilig pedagogisch sportklimaat bij de Amersfoortse sportverenigingen. Wat is dat precies, welke stappen kun je zetten en welke hulp heb je daarbij nodig. Ik ga graag het gesprek met je aan om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk Amersfoorters veilig kunnen bewegen. De meeste sportverenigingen draaien immers op vrijwilligers dus een beetje hulp is niet verkeerd. Maak hier gebruik van! 

Samen sterk(er)
We hebben binnen Amersfoort een rijk verenigingsleven met een grote diversiteit aan clubs. Waar de één veel kennis en ervaring heeft op een bepaald gebied, kan een andere vereniging daar wellicht nog wat van leren. Je club is een belangrijke plek voor je leden. Door samen te werken, kennis over te dragen en te zorgen dat de kaders van de vereniging goed georganiseerd zijn, zorg je als vereniging voor nog meer sportplezier onder je leden. Deze betrokken en enthousiaste leden zorgen op hun beurt weer voor een gezonden vitale club. Zo is alles in beweging.  

Koffie?
Wil je graag nader kennismaken, heb je een vraag, tip(s) of een suggestie voor mij? Ik hoor het graag! Ik ben te bereiken via MKoudijs@SRO.nl of via 06 5119 2563.

Mooie dag!
Marieke

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Aanstaande evenementen

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?