Yes! We mogen weer sporten, ook via het Jeugdfonds Sport en Cultuur

02jun

Het afgelopen jaar is de sportdeelname behoorlijk achteruit gegaan. Niet zo gek door al die maatregelen. Nu mogen we gelukkig weer, maar helaas zijn veel gezinnen financieel getroffen. Vergeet dan niet dat deelname mogelijk is via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Is er thuis te weinig geld om een kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen.

In het voorjaar heeft het Jeugdfonds actie gevoerd met de actie (W)elk kind kan? Deze actie was vooral bedoeld om (potentiele) intermediairs van scholen bewust te maken van de doelgroep van het Jeugdfonds. Hieronder een paar voorbeelden van wat signalen van armoede kunnen zijn:

  • Schoolgeld betalen is niet verplicht. Als ouders het niet betalen, kan het een signaal zijn.
  • Een kind net ‘ziek’ is als er een uitje is? Of niet mee gaat omdat hij of zij geen fiets heeft?
  • Let ook eens op: Past die broek nog? Tanden gepoetst? Af en toe naar de kapper? Een zomerjas aan in de winter (of andersom)? Brood alweer vergeten? Kinderen zelden verhalen vertellen over activiteiten of uitjes in het weekend. Een vriendje meenemen naar huis kan lastig zijn, soms uit schaamte.

Een ouder / verzorger kan niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair. Een intermediair is bijvoorbeeld de leerkracht, schuldhulpverlener of medewerker uit de zorg of Indebuurt033/ sociaal wijkteam.

Welk kind kan? Elk kind kan!

Voor meer informatie neem contact op met het lokale aanspreekpunt van het Jeugdfonds Sport en Cultuur via jeugdfonds@sro.nl of 033-4225156

Deel dit artikel

Kopieer link
3

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Lees het interview met @SRO_Sportcoach #033 over het project: Naschoolse activiteiten voor het Voortgezet Onderwijs #Sport & Beweegakkoord #Amersfoort

https://www.sportamersfoort.nl/sportakkoord-amersfoort/naschoolse-activiteiten-voor-het-voortgezet-onderwijs/

@NVSRO @Gem_Amersfoort

Wat een leuke tennisclinic van @LTVRandenbroek zeg! De kinderen waren dolenthousiast. Welke school @Gem_Amersfoort volgt?

Meer laden...