Mini koeien op de Brinkhorst en spaardoel is gehaald!

18jul

De nieuwe bewoners zijn gearriveerd!

Het is zo ver. De nieuwe bewoners van Natuurboerderij de Brinkhorst zijn gearriveerd. De 2 Dexter mini-koeien zijn hier!

In de maand juni hebben we crowdfunding acties gehouden om de koeien aan te kunnen schaffen. Samen met jullie hebben we maar liefst €845 opgehaald voor de koeien! Daarnaast hebben we via een intern fonds van de Amerpoort de laatste €800 binnen gehaald.

Het is al lang een droom van Natuurboerderij de Brinkhorst om koeien te houden. Deze dieren horen thuis op een kinderboerderij en voor de cliënten van Amerpoort zijn ze een uitdaging en plezier om te verzorgen. Dexter koeien zijn de kleinste koeien van alle Europese koeienrassen. Het ras is oeroud. Deze mini-koeien zijn erg vriendelijk en rustig; perfecte eigenschappen voor een koe op een kinderboerderij.

Ze zijn vanaf vandaag te bewonderen in de stal en zullen binnenkort naar buiten gaan. Zo nu en dan verwisselen we ze van weide om de grond goed te houden, dus wellicht moet je zoeken. Ook is er een ‘mini’ verassing. De koeien zijn namelijk drachtig! Rond februari 2020 verwachten we de mini-mini-koeien. Houd onze Facebook en website in de gaten voor meer nieuws.

 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Wageningseberg 43
3825 GR Amersfoort

033 - 888 17 80

Openingstijden

GESLOTEN
In verband met het coronavirus zijn wij tot 6 april gesloten.

maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00
zaterdag & zondag: 13:30 - 16:30