Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Femmy, 34 jaar, en samen met mijn vriend woon ik in Leusden. Als kind wilde ik al badjuf worden! Ik kom namelijk uit de zwembadwereld en deed 8 jaar lang aan reddingsbrigade zwemmen. Sinds 2005 werk ik in zwembad Octopus in Leusden. Tijdens het werken liep ik stage en volgde ik de NRZ-opleiding tot Aqua Leisure Host. Ik begon met een paar zwemlessen, inmiddels geef ik 5 dagen per week zwemles. Van reguliere lessen, Ouder en Kind zwemmen tot zwemles op maat voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben. Daarnaast ben ik opgeleid tot instructeur Aqua joggen, Aqua bootcamp en HIIT. Ik doe dus veel meer in en rondom het zwembad!

En als ik niet in het water lig, speel ik graag handbal. Ook vind ik het heerlijk om met mijn hond te wandelen.

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Ruim 10 jaar geleden is zwembad Octopus overgenomen door SRO. Die overname vonden we toen best spannend, want Octopus was een kleine stichting waardoor je snel kon schakelen. Door SRO zijn er juist veel meer mensen met kennis van zaken bijgekomen. Want meer zwembaden en zweminstructeurs betekent ook meer vormen van lesgeven. Hoe ideaal is het dan om ideeën uit te wisselen en elkaar verder te helpen? Uiteindelijk zijn we dus ontzettend blij met de overname door SRO! Naast Octopus in Leusden werk ik ook in zwembad Hoogland. Ik geef dus reguliere zwemlessen, aqua joggen voor volwassenen en zwemles op maat. Dat is voor kinderen met lichamelijke of geestelijke beperkingen of extreme angsten. Mijn werk is heel divers en juist dat maakt het zo boeiend. Het is constant schakelen omdat je met verschillende doelgroepen werkt. Want hoe geef je op speelse wijze les zodat kinderen zwemmen écht leuk vinden? Hoe kan iets makkelijker of sneller gaan? Het liefst geef ik zwemles, maar ter afwisseling pak ik ook graag ondersteunende en administratieve werkzaamheden op.

Wat is voor jou kenmerkend aan (werken bij) SRO?
Wat ik mooi vind aan SRO is de intentie om elk kind de mogelijkheid te bieden om te (leren) zwemmen. Kinderen zwemveilig maken en ze laten bewegen, dat is ons doel. Ook als ouders het niet of moeilijk kunnen betalen kijken we naar wat wél mogelijk is. Vanuit SRO worden medewerkers net zo goed kansen geboden. Zo heb ik afgelopen jaar een interne cursus gevolgd omdat ik het bedrijfsleiderschap wilde onderzoeken. Als je iets wilt en SRO ziet jouw potentie, dan word je daar te allen tijde in ondersteund. Dat geldt ook op andere vlakken. Binnen SRO is er veel aandacht voor gezondheid. Denk aan een challenge om meer stappen te zetten of een cursus om beter te slapen. Daarnaast kan ik altijd terecht bij mijn leidinggevenden. Of dat nu voor werkzaamheden is of wanneer het thuis een keer niet lekker loopt. Je wordt gezien. Ik werk nu 16 jaar bij Octopus en het voelt écht als familie. Maar ook SRO breed is de sfeer goed en voel ik me welkom op andere locaties.

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
De positieve ontwikkeling van een angstig kindje dat bij mij op zwemles komt. In het begin durven ze nog niet met hun tenen het water aan te raken. Als ik ze dan aan het eind van het traject onder water zie duiken, dansend van blijdschap omdat ze hun zwemdiploma hebben gehaald. Dan voel ik zoveel trots! Ik geef kinderen vertrouwen mee, leer ze dat fouten maken mag en je van doorzetten sterker wordt. Mijn werk vraagt best veel energie, maar de kinderen geven het ook weer terug. Bovendien krijg ik regelmatig kaartjes, tekeningen en dankbare reacties van ouders. Omdat ze zo blij zijn dat ik hun kind zié en geef wat het nodig heeft. Die waardering is goud.

Privé ben ik eigenlijk altijd bezig met sporten of leuke dingen doen met mijn familie. Maar ik geniet ook van een avondje netflixen met chocola binnen handbereik!

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Feeling hebben met kinderbeleving is essentieel als je in een zwembad werkt. Eigenlijk met mensen in het algemeen. Want je maakt vaak een praatje en bent er voor anderen. Het sociale aspect is dus ontzettend belangrijk. Als je daarnaast open en betrokken bent, pas je goed in de rol van zwemonderwijzer bij SRO. De juiste opleiding is handig, maar niet noodzakelijk. Want ook binnen onze organisatie kun je worden opgeleid. Het plezier wat ik heb met mensen en collega’s. De saamhorigheid, altijd voor elkaar klaarstaan en onze gezamenlijke missie om het zwembad mooi te houden, maakt dat ik geniet van mijn werk. Als dat iets is wat jou ook aanspreekt dan ben je van harte welkom! Twijfel je nog? Kom dan gerust een dag meelopen en ervaar zelf hoe leuk het is.

Word jij de nieuwe collega van Femmy bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link