Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Leslie, 40 jaar, geboren en getogen in Amersfoort en moeder van 2 dochters. Vóór SRO heb ik veel gedaan, van jongerenwerk tot werken binnen het gevangeniswezen. Ik ben opgeleid tot personal trainer, fitnesstrainer oncologie en heb een certificaat voor Rots & Water; een weerbaarheidstraining voor meiden en vrouwen. Door mijn sportachtergrond houd ik me het liefst bezig met bewegen. Daarom werk ik met veel plezier bij SRO als uitvoerend buurtsportcoach en breng ik anderen in beweging. Daarnaast geef ik groepslessen in een sportschool.

Het zal je dus vast niet verbazen dat ik van sporten houd! Maar in mijn vrije uurtjes luister ik ook graag muziek en kook ik voor vrienden en familie.

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
3 jaar geleden begon ik bij SRO als citytrainer met 1 activiteit. Nu draai ik als buurtsportcoach 10 activiteiten voor meerdere doelgroepen. Van jeugd, meiden en vrouwen tot senioren, kanker- & ex-kankerpatiënten en het Leger des Heils. Mijn werk focust zich op fitness, sport, spel en weerbaarheidstrainingen, maar zeker ook op maatschappelijke onderwerpen. Denk aan belangrijke thema’s als eenzaamheid, isolement en financiële problemen. Het mooie aan mijn werk en aan SRO vind ik de maatschappelijke rol waarin we zóveel verschillende mensen bereiken. Iedereen is welkom en we zijn er voor iedereen. Of je nu veel of weinig te besteden hebt. Of je kwetsbaar bent of juist lekker in je vel zit maar wel behoefte hebt aan sociaal contact. Ook de opleidingsmogelijkheden en sportstimulering binnen SRO vind ik écht een meerwaarde. Door jezelf te ontwikkelen kun je jouw kennis nog beter overbrengen aan de deelnemers.

Wat is voor jou kenmerkend aan (werken bij) SRO?
De sfeer binnen het bedrijf is heel goed. Hoewel ik veel alleen werk, kan ik altijd sparren met de regievoerders. Natuurlijk zijn er richtlijnen, maar daarbinnen krijg ik veel vrijheid om mijn activiteiten uit te voeren. Er is veel afwisseling en ruimte om te kijken wat bij je past en waar je je verder in wilt verdiepen. Kenmerkend aan SRO vind ik de openheid. Zo heb ik zelf voorgesteld om de cursus fitnesstrainer oncologie te volgen. Ik vond dat ik meer kennis nodig had van kanker om (ex-)kankerpatiënten waarmee ik werk ook écht te begrijpen. SRO is zeker bereid om te investeren in jou als medewerker zodat je je werk nog beter kunt doen. Ik denk wel dat het team nog meer een afspiegeling mag worden van de maatschappij, maar ik weet dat SRO hier hard aan werkt.

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Als buurtsportcoach activeer en motiveer ik mensen om aan zichzelf te werken. Stap voor stap, op een laagdrempelige manier. Natuurlijk kan ik niet toveren, iemand moet zelf de stapjes zetten. Ik kan wél dat duwtje in de rug geven. Ik kan er voor anderen zijn, zorgen dat ze zich gezien voelen. Stimuleren dat ze weer in zichzelf geloven en zichzelf op waarde inschatten. Ik word gewoon ontzettend blij als ik mensen mag begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Trouwens, alles wat ik doe, doe ik met passie en liefde. Dus ook in mijn vrije uren ben ik het liefst met de mensen die ik lief heb. Of we nu naar een mooie film kijken of met elkaar eten.

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Een buurtsportcoach werkt met mensen, dus het kan niet anders dan dat je een mensenmens bent! Sociaal en flexibel zijn, een groot inlevingsvermogen en goed kunnen schakelen, zijn wel handige kwaliteiten. Mijn ideale collega heeft ook een basisopleiding in sport. Maar, als je iets écht wilt kun je ook on the job genoeg kennis opdoen. Werken bij SRO is afwisselend, want je krijgt te maken met allerlei mensen, van jong en oud tot kwetsbare groepen. Zie jij mensen voor wie ze echt zijn? Wil jij moeite doen om ze te begrijpen, te motiveren en te activeren? Kortom, vind jij het een uitdaging om de bewoners van Amersfoort en Haarlem in beweging te krijgen? Dan zou SRO heel goed bij je kunnen passen!

Word jij de nieuwe collega van Leslie bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

 

Deel dit artikel

Kopieer link