Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Marianne, 37 jaar, en ik kom oorspronkelijk uit Amersfoort. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Nieuwland. Bijna 20 jaar geleden begon ik met een bijbaantje bij ‘t Bosbad in Amersfoort. Ik was in die tijd bijna klaar met de ALO in Amsterdam. Na het zomerseizoen ben ik bij SRO gaan werken als buurtsportcoach. Daarnaast gaf ik gymles op een basisschool en heb ik vervolgens 12 jaar gewerkt als docent bij de MBO opleiding Sport & Bewegen. Een onwijs leuke en leerzame tijd. Toch was ik na de geboorte van mijn jongste zoon toe aan een nieuwe uitdaging en een meer coördinerende rol. Na heel wat jaren en functies kwam ik dus weer terug bij mijn oude werkgever, nu in de rol van Coördinator Vakgroep Bewegingsonderwijs.

Ons gezin is heel sportief en in onze vrije uurtjes gaan we graag wandelen of mountainbiken. Ik houd van het bos en ben gek op de wintersport. Hopelijk kan het dit jaar weer!

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Ik vind het belangrijk dat kinderen ontdekken hoe leuk bewegen is. Tot een paar jaar geleden gaf een leerkracht zelf gym, maar een juf heeft daar nauwelijks tijd voor. Gelukkig investeren scholen en de overheid steeds vaker in bewegingsonderwijs. En dat is nodig, want daardoor kun je kinderen beter laten bewegen en monitoren of het ook goed gebeurt. Alleen zo kun je vroegtijdig ingrijpen als er motorisch iets niet oké is. De maatschappelijke rol van SRO vind ik super waardevol. Dat we geen commerciële intentie hebben maar écht voor het belang van de stad gaan. Als Coördinator Bewegingsonderwijs krijg ik aanvragen en plaats ik vakleerkrachten op scholen. Voor vragen of coaching kunnen vakleerkrachten altijd bij mij terecht. Ook koppel ik ze aan buurtsportcoaches om kinderen nog beter te helpen. Ik voer gesprekken met scholen over het belang van bewegingsonderwijs en volg trends op dat gebied. Zo zien we nu meer vraag naar vakleerkrachten in andere wijken dan aandachtswijken. En er zijn meer initiatieven om ook ná school te blijven bewegen.

Wat is voor jou kenmerkend aan (werken bij) SRO?
Dat is toch vooral het maatschappelijk belang. Iedereen binnen SRO heeft zóveel passie om mensen in beweging te krijgen. Of je nu zweminstructeur of buurtsportcoach bent. We streven allemaal hetzelfde doel na. Daar zit ook een duurzaamheidsaspect in. Want hoe eerder je begint met bewegen, hoe langer je daar profijt van hebt. Het inspirerende van SRO is dat de organisatie nooit stilstaat. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en kansen om te groeien. Hier is het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dus als jij een kans of trend ziet, kijken we wat er kan. Ik werk veel met vakleerkrachten die net klaar zijn met hun opleiding. De energie en drive waarmee ze binnenkomen is ontzettend leuk! Ook de sfeer met andere collega’s is open en vrij. Als we niet aan coronaregels gebonden zijn, spelen we een potje volleybal of badminton in de pauze, gaan we 2 keer per jaar op teamuitje en doen we challenges om aan onze gezondheid te werken. 

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Ik word ontzettend blij als ik vrolijke kinderen zie wanneer ik een school bezoek om de sfeer te proeven. Het doet me goed als kinderen met plezier sporten en wij daarin kwaliteit bieden. Natuurlijk geldt plezier ook voor de vakleerkrachten want als zij happy zijn, voelen kinderen dat. Een vakleerkracht is een inspiratiebron. En hoe leuk is het om een berichtje van school te krijgen dat ze zo blij zijn met de vakleerkracht. Dé bevestiging dat de match goed is!

In mijn vrije tijd ben ik het liefst met mijn gezin. Daarnaast vind ik het heerlijk om te hardlopen of te bootcampen. Maar ik geniet net zo goed van een wijntje met vriendinnen. Balans moet er zijn!

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Een collega van SRO kan allereerst goed samenwerken. Hij of zij is een teamplayer. Want samen kom je verder. Daarnaast draait het bij SRO echt om het maatschappelijke belang waar ik al vaker over sprak. Onze mensen willen iets betekenen voor de maatschappij en de stad Amersfoort. En dat levert zoveel meer op dan alleen geld. Waardering van ouders, kinderen en scholen. Maar ook je eigen kinderen en vrienden profiteren ervan. Ik vertel altijd vol trots over het grote sportaanbod van SRO waardoor ik anderen weer inspireer om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Collega’s bij SRO kunnen zwemmen waar ze willen, krijgen korting op zwemlessen en worden op allerlei manieren gestimuleerd om gezond te blijven. Ja, ik vind het oprecht een mooie organisatie waar ik trots op ben!

Word jij de nieuwe collega van Marianne bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link