Wie ben je en wat is je achtergrond?
Mijn naam is Marjon, 55 jaar, getrouwd en moeder van 2 studerende en al werkende dochters. Mijn eigen studietijd begon aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb Facility Management gestudeerd en een MBA behaald. Vervolgens heb ik in allerlei verschillende bedrijfstakken gewerkt. Van regio- en operations manager tot directierollen in de retail, bioscoop- en schoonmaakbranche. Inmiddels werk ik alweer 15 jaar bij SRO, nu in de functie van directeur-bestuurder. Daarnaast zit ik in het bestuur van de VSG – Vereniging Sport en Gemeenten en ben ik member van SER Topvrouwen. Dit is een netwerk om hooggekwalificeerde vrouwen zichtbaar te maken en te stimuleren voor topfuncties in het bedrijfsleven.

Ik ben veel met werk bezig en sta bijna altijd ‘aan’. Afschakelen doe ik het liefst door buiten te zijn. Wandelen, fietsen, skiën vind ik heerlijk om te doen!

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Allereerst voor het maatschappelijk belang. Ik heb een commerciële achtergrond, maar voelde behoefte om te werken voor een maatschappelijk betrokken organisatie. Die kans deed zich voor met SRO toen mijn man en ik van Amsterdam naar Zeist verhuisden. Vooral de breedte van de dienstverlening van SRO sprak me aan. Het leek mij een mooie uitdaging om deze dienstverlening nóg beter te maken. Ik begon als unit- en regiomanager Eemland en kreeg de rol van regiomanager Kennemerland erbij door het vertrek van een collega. Nu vormen Michel Bloemsma en ik de directie, waarbij ik het operationele deel aanstuur en namens SRO het gezicht naar buiten ben. SRO krijgt vaak opdrachten vanuit de gemeente. Daarom voer ik overleg met wethouders, schakel ik met operationele managers en zorg ik samen met collega’s voor nieuwe opdrachten en joint ventures. Duurzaamheid is een zeer belangrijk thema binnen SRO. We hebben een routekaart voor het vastgoed van gemeenten dat wij beheren maar ook in onze eigen bedrijfsvoering zetten wij concrete duurzame stappen. Denk aan het ontwikkelen van een nieuw duurzaam pand en de aandacht voor ons wagenpark. Hier houd ik me mee bezig net als het jaarplan waarin we onze speerpunten voor de toekomst presenteren. Zowel aan opdrachtgevers als aan onze medewerkers.

Wat is voor jou kenmerkend aan (werken bij) SRO?
Mijn carrièrepad binnen SRO geeft aan dat de organisatie kansen biedt. Die kansen kun je zelf creëren en proactief voordragen, maar ontwikkeling stimuleren we ook vanuit SRO. Collega’s krijgen doorbetaalde vrije uren voor vakgerichte opleidingen of verdiepende cursussen binnen de SRO Academie. Juist de breedte van onze dienstverlening maakt dat werken bij SRO enorm divers is. De sfeer is prettig en open, ik ervaar de organisatie echt als een warm bad. Ik vind het vooral van belang dat mensen zich gehoord en welkom voelen. Dat ze plezier hebben in hun werk. Plezier hangt ook samen met hoe fit iemand zich voelt. Vitaliteit is daarom een belangrijke focus binnen SRO. En dat gaat verder dan alleen bewegen. Zo bieden we mindfulness cursussen aan en besteden we aandacht aan teamontwikkeling en ook vergrijzing. Verder is duurzaamheid dus kenmerkend voor onze organisatie net als onze maatschappelijke betrokkenheid want SRO is een belangrijke spil binnen de gemeenten. En dat vertaalt zich natuurlijk door in ons bedrijf. Collega’s werken vol passie en willen écht iets betekenen voor de gemeenschap.

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Ik haal het meest uit het contact met collega’s. Door mijn functie ken en spreek ik veel mensen in allerlei verschillende rollen. Ik vind het ontzettend leuk om op locatie te zijn, collega’s aan het werk te zien en te horen waar ze mee bezig zijn. Helaas is dat door corona een stuk minder dan normaal, maar ik hoop dat daar snel weer verandering in komt!

Privé geniet ik enorm van mijn gezin en vind ik het fijn om te koken en te eten met vrienden. En ik ga graag op reis, Zwitserland is één van mijn favoriete bestemmingen.

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Diversiteit vind ik essentieel en dat gaat over meer dan man, vrouw, cultuur of achtergrond. Het gaat over het samenbrengen van mensen met verschillende denkkrachten. Want de wereld bekijken door meerdere brillen zorgt voor nieuwe inzichten en goede energie. Daarom brengen we bij SRO graag diverse collega’s samen. Iemand die positief kritisch is én blijft, past heel goed bij onze organisatie. De juiste opleiding vind ik minder relevant, want dat kan ook later. Het gaat veel meer om je betrokkenheid, energie en drive om ervoor te gaan. SRO is een maatschappelijk betrokken organisatie, daar kies je bewust voor. Wat je van ons krijgt is een mooie baan met impact bij een prachtig bedrijf. Waar kansen liggen om jezelf te ontwikkelen en waar je meer dan welkom bent!

Word jij de nieuwe collega van Marjon bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link