Wie ben je en wat is je achtergrond?
Ik heet Mutlu Babur, 48 jaar, getrouwd en vader van een zoon van 18. Ik kom uit Turkije maar ben in Nederland opgegroeid. Samen met mijn gezin woon ik al jaren in Haarlem. Het is hier een beetje als Amsterdam maar met de zee naast de deur en veel meer rust! Na het afronden van de LTS, tegenwoordig vmbo Bouwtechniek, begon ik als leerling bij een bedrijf in Haarlem. Daar heb ik 28 jaar als installateur en elektricien gewerkt. Na een reorganisatie vond ik het bedrijf wat te groot worden. En na zo veel jaar was het ook wel ’n keer tijd voor iets nieuws. Dat vond ik in SRO en sinds afgelopen november werk ik bij deze mooie organisatie.

Samenzijn met familie en vrienden vind ik heel belangrijk. Of we nu een dagje weg gaan of thuis samenkomen. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd met ze door.

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Ik zat niet meer op mijn plek bij mijn vorige werkgever dus ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in Haarlem. Het liefst in de richting waar ik goed in ben én waar ik jarenlang ervaring in heb: techniek. De functie die bij SRO openstond, sloot precies aan bij mijn expertise. Als elektromonteur en loodgieter maak ik deel uit van de Technische Dienst Kennemerland. Ik ben verantwoordelijk voor het onderhoud van panden en complexen in deze regio. Van zwembaden en voetbalvelden tot openbare ruimtes zoals musea, ateliers en gemeentehuizen. Ik werk vooral op locatie en als er een probleem is aan één van de panden, dan sta ik paraat om het op te lossen. De ene keer gaat het om een spoedklus omdat er een waterleiding is gesprongen. Het andere moment spring ik bij om een timmerman te helpen. Ik sta overal voor open.

Wat is voor jou kenmerkend aan werken bij SRO?
Ik werk er pas een paar maanden, maar heb het nu al erg naar mijn zin. SRO is echt een leuk bedrijf, de werksfeer is open en ik kan het goed vinden met mijn collega’s. In mijn functie werk ik veelal zelfstandig, maar ik kan altijd schakelen met anderen als er iets is. Ook de doorgroeimogelijkheden binnen SRO vind ik interessant. Mocht ik na 28 jaar tóch nog iets anders dan techniek willen, dan zijn er intern kansen genoeg! SRO was al bekend terrein voor me, ik ken onze organisatie namelijk van de zwembaden en de voetbalvelden waar mijn zoon traint. Maar ik wist niet dat de organisatie zó divers was met zoveel verschillende afdelingen. Dat maakt het werk ontzettend veelzijdig, niet alleen qua inhoud maar ook door de plekken waar je komt.

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Een beetje uitdaging, daar houd ik wel van. Daarom vind ik het zo leuk dat ik dagelijks op allerlei locaties werk. Hierdoor spreek ik verschillende mensen en kom ik in verschillende gebouwen. Vooral binnenstappen bij oude, monumentale panden is bijzonder. Je kent het pand misschien van de buitenkant, maar wat je binnen aantreft is vaak nog een verrassing. Zo ontdek je meer over de historie van zo’n gebouw, heel interessant!

Waar ik graag mijn bed voor uitkom? Ik houd eigenlijk meer van uitslapen 😉 Maar met een lekker bakje koffie start ik wel goed op. En ik ben gek op Turks eten. Gevulde aubergines met gehakt of köfte zijn traditionele gerechten en mijn favoriet.

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Geen dag is hetzelfde bij SRO, dus je moet van een beetje afwisseling houden. En collega’s gaan voor alles, collegialiteit is daarom wel ’n belangrijke. Maar in mijn rol en team gaat het natuurlijk ook om de interesse en ervaring in techniek. Het leuke is dat je direct resultaat ziet van je werk. Want mogelijk maak je privé ook gebruik van de locaties waar je dagelijks aan de slag bent. De focus ligt sterk op sport en gezondheid, toch zitten we op nog zoveel meer plekken. SRO groeit, we zijn druk bezig met bestaande en nieuwe panden en er is werk genoeg. Dus als je van techniek houdt en hart hebt voor de gemeenschap, in mijn geval met name de gemeente Haarlem, kom dan zeker bij SRO!

Word jij de nieuwe collega van Mutlu bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link