Wie ben je en wat is je achtergrond?
Mijn naam is Remco, 31 jaar, en ik woon in Spaarndam bij Haarlem. Na de Mavo wilde ik de bouw in, dus begon ik met de werken-leren MBO opleiding voor timmerman. Na het behalen van niveau 2 en 3, besloot ik om verder te leren en koos ik voor een KOB opleiding aannemerspapieren. Ik heb ook nog een aantal jaar bij een verhuur-en transportbedrijf gewerkt. Uiteindelijk sprak de bouw me toch het meest aan, alleen wilde ik niet meer met mijn handen werken. Via een vriend kwam ik terecht in het commerciële vastgoed bij een bedrijf in Utrecht als technisch vastgoedbeheerder. Toen er na een paar jaar zoveel veranderde binnen die organisatie en ik een mooie vacature bij SRO voorbij zag komen, heb ik gesolliciteerd!

Als ik niet aan het werk ben, vind je me op de golfbaan of op het strand om te kitesurfen. Tijdsintensieve hobby’s, maar ik geniet er enorm van.

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Ik was al technisch vastgoedbeheerder, maar miste vooral het maatschappelijke stukje in mijn vorige baan. Bij SRO draait het juist om maatschappelijke betrokkenheid. Kwaliteit staat voorop, want alles moet goed en veilig zijn voor de gebruikers: de inwoners van Haarlem. Pluspunt vind ik ook dat je zelf je tijd kunt indelen en alle mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Daarom ben ik bewust overgestapt en werk ik nu bij SRO als technisch vastgoedbeheerder. Ik beheer de welzijnsportefeuille Haarlem. Dat betekent dat ik een gedeelte van de 280 gebouwen & objecten tellende vastgoedportefeuille van SRO onder mijn hoede heb. In mijn geval zijn dat met name buurthuizen, kinderdagverblijven en ateliers. Ik houd me bezig met de voorbereidingen voor planmatig onderhoud, stel meerjaren onderhoudsplannen op en controleer ze vervolgens. Ik schakel veel met de gemeente Haarlem en de vastgoedmanager en werk nauw samen met collega vastgoedbeheerders binnen SRO.

Wat is voor jou kenmerkend aan (werken bij) SRO?
SRO is volop in beweging. Er wordt gekeken naar de toekomst. Want met slimme systemen en energiebesparende oplossingen denken we écht vooruit. Eerlijk gezegd had ik dat niet direct in die mate verwacht van een gemeente of organisatie als SRO, maar dat is juist zo verrassend! Ik werk binnen een jong, fris en divers team, de sfeer is heel ontspannen. Het mooie aan SRO vind ik dat veel collega’s zelf ook in de zwembaden, gymzalen of sporthallen staan. Maatschappelijke betrokkenheid is groot. Met elkaar doen we er alles aan om de locaties duurzaam, veilig en prettig te houden voor de eindgebruikers. Ook het stimuleren van zelfontwikkeling via de SRO Academie vind ik echt een pré. Hier zijn doorgroeimogelijkheden genoeg! 

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Ik zit nog in de inwerkfase dus ik kan nog niet alles zeggen over mijn werkzaamheden en uitdagingen. Maar ik heb het nu al wel erg naar mijn zin! Verder kom ik uit de bouw dus het technische gedeelte vind ik interessant. Maar de meeste voldoening haal ik uit het klantcontact. Dat is ook belangrijk, want vaak kom je pas in beeld als er wat problemen zijn. Ik vind het leuk om alles dan in goede banen te leiden.

Ik connect sowieso graag met mensen en breng het liefst veel tijd door met vrienden. Als ik tenminste niet aan het sporten ben. Want of het nu een zonnig weekend is of buiten vriest, ik zet mijn wekker geregeld vroeg om te gaan kitesurfen!

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Goede, nieuwe collega’s zijn altijd welkom! SRO is een grote en diverse organisatie en door die diversiteit aan collega’s met verschillende expertises versterken we elkaar. Binnen je team werk je veel samen dus het is wel een must dat je sociaal en enthousiast bent. Er komen veel mooie projecten aan en de vastgoedwereld zal blijven veranderen in de komende jaren. Als je toe bent aan een toekomstbestendige job bij een vooruitstrevende organisatie en ook nog wilt bijdragen aan een duurzaam maatschappelijk doel, dan is SRO mogelijk wel iets voor jou!

Word jij de nieuwe collega van Remco bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link