Aquajogging

Stevig aan je conditie werken? Een pittige watersporttraining van 45 minuten, waarbij je hartslag flink omhoog gaat en je conditie wordt uitgedaagd, is aquajogging bij zwembad de Duker.

Lopen zonder de grond te raken, het gevoel hebben te zweven in het water: dat is aquajogging. Aquajogging is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie, omdat spieren en gewrichten door het water niet overbelast raken. Omdat je de grond niet raakt, worden je gewrichten ontzien. Door de weerstand van het water moet je flink doorlopen om vooruit te komen. Je verbruikt wel 40 procent meer calorieën, hierdoor wordt je conditie beter en kun je deze beter op pijl houden.

Tijdens de les maak je gebruik van een wetbelt. Deze drijfriem zorgt voor een verticale houding in het water. Vanuit deze positie kun je loop-, aerobic- en fitnessbewegingen uitvoeren met behulp van verschillende materialen, zonder de bodem van het bad te raken. Met een heerlijk muziekje op de achtergrond kun je de oefeningen meedoen op je eigen tempo.

Steeds meer mensen doen mee met aquajogging: als aanvullende training of als vorm van revalidatie. Raadpleeg in dat laatste geval dan wel eerst je huisarts.

Nog even op een rij:

  • Donderdagavond 19.30 – 20.15 uur
  • Wedstrijdbad de Duker.

Kom donderdagavond langs voor een gratis proefles!

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Bikkersweg 96
3752 WV Bunschoten
(volg verkeersborden "de Vaart")

033 - 298 85 88