Hondenplons en Open Monumentendagen in de Houtvaart

23sep

Hondenplons en Open Monumentendagen in de Houtvaart

Het is ondertussen de traditionele afsluiting van het seizoen in de Houtvaart: de hondenplons. Deze keer viel de hondenplons samen met de Open Monumentendag. Het gevolg was een mix van interesses in de architectuur, geschiedenis, sportiviteit, vermaak met verbazing en verwondering als gevolg.

In totaal bezochten 357 mensen de Open Monumentendagen voor uitleg in en onder het zwembad. De symmetrie is niet meer zichtbaar, maar de hoge en lage hokjes verraden de mannen- en vrouwenkant. Een grote beeltenis van Johhny Weismuller uit 1928 ontbrak niet. De latere Tarzan was in voorbereiding op de Olympische Spelen in Amsterdam waar hij goud won op de 100 vrije slag.  Feitjes en weetjes over de waterzuivering – ooit via de ‘kubus’  boven de kassa – kwamen ter sprake, maar ook de bestrijding van de betonrot.

Tussen alle bezoekers van het monument Houtvaart door hadden de honden het zichtbaar naar hun zin. In totaal waren er bijna 300 baasjes die een of meerdere viervoeters hadden meegenomen. Sommigen waren nog nooit in de Houtvaart geweest en sloten aan bij een rondleiding. Andersom gingen de mensen die speciaal voor het monument kwamen even een kijkje nemen bij de blaffende beestenboel.

Volgens collega Marjon Schimmel was het de perfecte afsluiter van een goed seizoen Houtvaart,  waarin uiteindelijk meer dan 55.000 bezoekers de kassa passeerden. “Ik vond het vooral leuk dat de wisselwerking er was van de mensen met totaal verschillende belangstelling. Het was een prima coproductie van de Vrienden en SRO.”

Deel dit artikel

Kopieer link
3

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Piet Heinstraat 12
2014 AR Haarlem

023 - 524 22 33