Peutersurvival: Survivalaapjes

*op dit moment kun je geen proefles reserveren*

Heb je een ondernemende peuter die niet bang is? Dan zijn de Survivalaapjes een echte uitdaging! De Survivalaapjes zwemmen 45 minuten per week en is voor kinderen van 3 jaar oud. De volledige cursus bestaat uit 3 delen van 13 weken.

Bij de Survivalaapjes leren peuters te overleven in water, zonder hulp van anderen en zonder drijfmiddelen. Met een aantal simpele vaardigheden leren wij jouw kind zichzelf te redden en niet in paniek te raken als het plotseling in het water terecht komt. Tijdens deze lessen kunnen zeer jonge kinderen deze ‘overlevingstechnieken’ al leren. Het maakt immers niet uit of een kind technisch sterk naar de kant zwemt, maar dát hij/zij naar de kant zwemt!

We zwemmen in diep water, soms met een t-shirt en een broek aan, klimmen uit een boot, vallen van een vlot en we zwemmen onder water. Om alles zo echt mogelijk te laten lijken, zwemmen de aapjes soms ook met hun gewone kleding aan. En als de kinderen alles geoefend hebben gaan we afzwemmen!

Bij de eerste les krijgen de kinderen een aapje. Dit is een drijfplankje in de vorm van een aapje waar 3 cijfers in kunnen.

Over Survivalaapjes:

  • bij de eerste les krijgen de kinderen een aapje. Dit is een drijfplankje in de vorm van een aapje waar 3 cijfers in kunnen
  • in het eerste deel zwemmen de ouder(s) volledig mee
  • in het tweede deel ben je als ouder al iets meer op de achtergrond
  • in het derde en laatste deel zwemt je kind alleen. Hier is uiteraard een ervaren zwemdocent bij. Na ieder afgerond deel krijgt je kind het bijbehorende cijfer voor in het aapje. Dan is je peuter een echt Survivalaapje!

Bij Zwembad Octopus wordt het water door middel van zoutelektrolyse gedesinfecteerd. Dit betekent dat wij geen chloor aan het water toevoegen, maar er wordt een chloorverbinding tot stand gebracht door zoutelektrolyse. Vooral baby’s en mensen met bijvoorbeeld ademhalings- en huidproblemen hebben hier baat bij.

 

Contact

Wat wil je vragen? (reserveren is op deze manier niet mogelijk)

Locatiegegevens

Bavoortseweg 9
3833 BM Leusden

033 - 494 30 43