Zwemmen als oefentherapie

Heeft u chronische klachten of heeft u recent een operatie ondergaan en moet u revalideren: op woensdagavond is het doelgroepenbad een uurtje open voor oefentherapie.

Anders dan het banenzwemmen doelgroepenbad, is deze avond echt alleen bedoeld om oefeningen te doen in het extra verwarmde water. Banenzwemmen is, i.v.m. de veiligheid, op woensdagavond geen optie.

Over het doelgroepenbad:

Ons extra verwarmde doelgroepenbad (9 x 15 meter) heeft een gemiddelde temperatuur van 32 graden en heeft een beweegbare bodem. De waterdiepte tijdens het therapiezwemmen is 1.40m en is ook bereikbaar via een luie trap. Heeft u hulp nodig bij het in- of uit het water gaan? We hebben een zwembadlift en helpen u graag!

Bij zwembad Octopus wordt het water door middel van zoutelektrolyse gedesinfecteerd. Dit betekent dat wij geen chloor aan het water toevoegen, maar er wordt een chloorverbinding tot stand gebracht door zoutelektrolyse. Mensen met bijvoorbeeld ademhalings- en huidproblemen hebben hier baat bij.

Zwemmen als oefentherapie is niet onder begeleiding maar op eigen gelegenheid. Wilt u gebruik maken van een zwemslurf, een bal of ander lesmateriaal? Onze toezichthouder helpt u graag.

 

Mail mij terug

Waar kunnen we u mee helpen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Bavoortseweg 9
3833 BM Leusden

033 - 494 30 43