De Brinkhorst: een oase van rust
Natuurboerderij de Brinkhorst is een groene oase in de wijk Vathorst. Het is een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud. De Brinkhorst is een oude boerderij die verbouwd is met deels onzichtbare duurzame aanpassingen. Nu kan de boerderij nog jaren mee.

Onze kinderboerderij biedt onderdak aan boerderijdieren van diverse Nederlandse rassen. Deze dieren kun je zien en aaien in de knuffelweide. Elke werkdag worden onze dieren met liefde verzorgd door het groen- en klussenteam van Amerpoort. Amerpoort biedt op deze manier dagbesteding op Natuurboerderij de Brinkhorst.

Het erf en de stal kun je tijdens de openingstijden bezoeken, de rest van het terrein is openbaar wandelgebied. Dit wandelgebied laat zien hoe het landschap er heeft uitgezien voordat Vathorst gebouwd werd, toen alles nog boerenland was. Op het erf kun je heerlijk buiten spelen. Er is heel veel ruimte zodat je kunt rondracen met iets uit ons wagenpark. Leef je lekker uit in de natuurspeelplaats met klimmen en klauteren en vies worden. Heb je van het spelen lekkere trek en dorst gekregen? Bezoek ’t Brinkeltje. Hier is van alles te koop, van koffie, ijs tot cadeautjes.

Groene helden gezocht voor onze pluk- en moestuin!
Het voorjaar komt er aan! Dus gaan wij op zoek naar volwassenen die de handen uit de mouwen willen steken in onze prachtige pluk- en moestuin. Ervaring is niet vereist, enthousiasme vinden wij belangrijker. Voor vragen en hulp kunnen we rekenen op begeleiding van 033Groen. Interesse? Lees meer….

Benieuwd naar de schapen en al onze andere dieren? Neem een kijkje in onze Fotogalerij Je mag de dieren natuurlijk ook ‘live’ komen bewonderen.

Ontdek De Brinkhorst zelf en doe je oudste kleren aan!

Wij zijn open:

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
  • zaterdag en zondag van 13.30 – 16.30 uur (half oktober tot half april)
    zaterdag en zondag van 13.30 – 17.30 (half april tot half oktober)

Ons steunen via een gift? We hebben onze fysieke ‘giftenbus’ omgeruild voor een online versie. Geen losse muntjes meer. Je kunt je gift overmaken via deze QR-code en iDEAL

Volg ons ook via Facebook of Instagram!

 

kikker

Neem contact op

Waar mogen wij je over bellen of mailen?

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Wageningseberg 43
3825 GR Amersfoort

033 - 888 17 80

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00
zaterdag & zondag: 13:30 - 16:30