Ik zwem & oefen

Peuter plus

VOOR WIE ZIJN DEZE LESSEN?

De IK ZWEM & OEFEN lessen zijn gericht op kinderen van 3 tot 4,5 jaar oud. De peuter kan het helemaal zelf, samen met de instructeur. Ouders / verzorgers mogen toekijken vanaf de kant.

Wat kan je van deze lessen verwachten?

De IK ZWEM & OEFEN lessen staan in het teken plezier, veiligheid en zelfredzaamheid in het water. Jij mag toekijken hoe jouw peuter zowel boven- als onderwater zelfstandig en veilig kan bewegen. Ook met jezelf redden in bijzondere situaties gaan we aan de slag.

Tijdens deze lessen mag jij aan de kant blijven of (net zoals bij de zwemles) in de kantine wachten. Jouw kind voert namelijk zelfstandig opdrachten uit met andere kinderen. Jouw kind kan in het water te springen, helemaal kopje onder te gaan, in het water te glijden via een glijbaan en attributen vinden onder water. Ook nemen wij samen met jouw kind een kijkje in het grote bad, bij de springplank en misschien gaan we zelfs samen van de glijbaan.

Aan het eind zijn alle belangrijke stappen zijn gezet. Deze stoere peuters zijn klaar voor het volgende avontuur: de zwemlessen van IK ZWEM voor ABC!

HET DOEL VAN DEZE LESSEN?

Door middel van de oefeningen van de IK ZWEM & OEFEN lessen, bereid jouw kind zich in alle rust voor op de ABC-zwemlessen. Hierdoor zal jouw kind zich vertrouwd en zelfverzekerd voelen in het water, waardoor de spanning voor ABC-lessen wordt weggenomen.

BEGELEIDING

Gedurende deze lessen zullen er altijd professionele zwemdocenten aanwezig zijn. Met jaren aan ervaring, geduld, expertise en plezier maken zij jou en je kind wegwijs in het water.

ERVARINGEN

Lees hier hoe anderen de IK ZWEM hebben beleeft.

Een prachtige manier om een-op-een contact te maken met je kind

Interview met vader Erik over Baukje (3 jaar en 2 maanden)

We zijn met Baukje zo vroeg mogelijk begonnen. Nederland is een waterland, zoiets moet je omarmen. Het zijn speelse lessen, zwemmen met ringen, banden en blokken. Eerst vond Baukje het spannend, maar ze groeide er vanzelf in. Als ik als eerste in het water ben springt ze nu vanaf de kant naar mij toe. Ze durft zelfs op de glijbaan. Alles vindt ze leuk, met als hoogtepunt het kikkerliedje. Dan springen ze zingend in de rondte en gaan de armpjes enthousiast omhoog bij ‘koewakwakwak koewakwakwak, het kikkertje’.

‘Ze vindt alles leuk, met als hoogtepunt het kikkerliedje’

De sfeer is gastvrij en gemoedelijk. De zwemjuf is heel duidelijk, zonder bazig te zijn. Zij stimuleert de ouders om niet te veel in te grijpen en leert de kinderen zelfredzaam te zijn. Als kind had ik een hekel aan zwemles: was bang voor de strenge badmeester met de grote haak. Nu ik hier heb ontdekt hoe fijn het is, duik ik voor het eerst met plezier in zee.

Het is een prachtige manier om een-op-een contact te maken met je kind en samen iets te leren. De vaste structuur van elke maandag les is goed, het ernaar uitkijken, er samen heengaan, thuis napraten bij een kopje thee. We kunnen geen ritje langs het zwembad maken of ze zegt: “Ik zie mijn zwembad, ik wil daar weer naartoe!”

BOEK EEN PROEFLES!

Ontdekken of dit iets voor jou en de kleine is? Meld je hieronder aan voor een proefles.

VERRASSING!

Doe jij mee met de IK ZWEM & OEFEN lessen en heb je een geldige leskaart? Dan ontvangt jouw kind een passend zwempresentje van Vinnie & Octi cadeau. Wat dat is, is nog een echte verrassing!

Peuters kunnen het bijna zelf en oefenen voor ABC-zwemmen!

Kwartaalkaart IK ZWEM / 3 maanden geldig