Ik zwem & speel

Peuter

VOOR WIE ZIJN DEZE LESSEN?

De IK ZWEM & SPEEL lessen zijn gericht op kinderen van 2,5 tot 3,5 jaar oud, wie vrijelijk door het water kunnen en durven te bewegen zowel zonder als met hun ouders. Jij bent nog in de buurt, maar anderen zijn zeer interessant.

Wat kan je van deze lessen verwachten?

De IK ZWEM & SPEEL lessen staan in het teken van plezier, veiligheid en zelfredzaamheid in het water. Zo leert jouw kleine steeds meer vaardigheden met uitdagende speeltjes uit te voeren; zowel boven- als onderwater.

Tijdens deze lessen voert jouw kind steeds meer (zelfstandige) opdrachten uit met jou en andere kinderen. Hierbij ben jij natuurlijk altijd aanwezig. Jouw kind zal leren in het water te springen met attributen, met kleding aan zwemmen en geheel zelfstandig drijven en draaien. Door de combinatie van leuke opdrachten en het sociale contact met andere kinderen zullen jullie veel plezier in het water beleven en maakt je peuter een volgende stap richting zelfredzaamheid.

HET DOEL VAN DEZE LESSEN?

Aan het eind van deze fase beschikt de peuter over voldoende vaardigheden om zich zelfstandig en vrijelijk voort te bewegen in water. Hierbij is de hulp van begeleider (bijna) niet meer nodig. Gedurende deze lessen ligt de focus op zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

BEGELEIDING

Gedurende deze lessen zullen er altijd professionele zwemdocenten aanwezig zijn. Met jaren aan ervaring, geduld, expertise en plezier maken zij jou en je kind wegwijs in het water.

ERVARINGEN

Lees hier hoe anderen de IK ZWEM lessen hebben beleefd.

Als een vis in het water

Interview met vader Rikkert over Morris (3 jaar)

Met mijn nu zesjarige dochter volgde ik al eerder de lessen ouder- en kindzwemmen. Het ging vlot: binnenkort zwemt ze al af voor het C-diploma. Zelf ben ik een waterrat en dat zie ik in haar terug. Morris, de jongste, begon toen hij anderhalf jaar oud was en is zo mogelijk nog watervrijer. Op het riskante af: hij springt er onbevreesd in zonder te weten hoe diep het is. Hier in het bad hebben ze voor hem een speciale classificatie: kamikazezwemmer! Als ik hem loslaat zonder bandjes, gaat hij even onder water, maar weet zelf weer boven te komen, dankzij deze lessen.

‘Zij hebben voor hem een speciale classificatie: kamikazezwemmer!’

Mijn schoonouders hebben een zwembad in de tuin. Dan wil je dat je kinderen zich thuis voelen in het water. In de lessen maken de kinderen plezier en zingen liedjes. Ik wil dat mijn zoon er schik in heeft. Al is het leeraspect ook belangrijk. Het is heel lekker dat je ze al op jonge leeftijd watervrij hebt, dat ze geen schrik meer hebben voor water en enigszins weten hoe ze zich er moeten redden. Je merk dat ze veel meer bagage hebben dan andere kinderen als ze naar zwemles gaan, ook al zijn ze het kleine guppy in het groepje. Ze zijn al watervrij en sommige kinderen moeten dat nog gaan leren.

BOEK EEN PROEFLES!

Ontdekken of dit iets voor jou en de kleine is? Meld je hieronder aan voor een proefles.

VERRASSING!

Doe jij mee aan de IK ZWEM & SPETTER en heb je een geldige leskaart? Dan ontvang je ergens tijdens de lessen van deze fase onze Vinnie & Octi poncho cadeau!

Samen spelen in het water!

Kwartaalkaart IK ZWEM / 3 maanden geldig