Ik zwem & spetter

Dreumes

VOOR WIE ZIJN DEZE LESSEN?

De IK ZWEM & SPETTER lessen zijn gericht op kinderen van ruim 1 jaar tot 2,5 jaar oud, wie zelf kunnen lopen en nog gehecht zijn aan hun ouders of verzorgers.

Wat kan je van deze lessen verwachten?

De IK ZWEM & SPETTER lessen staan in het teken van plezier en de eerste stappen richting zelfredzaamheid in het water. Zo leert jouw kleine steeds meer vaardigheden: zowel boven- als onderwater.
Tijdens deze lessen voeren jij en je kind zelfstandige en gezamenlijke opdrachten uit. Zo leert jouw kind om onder jouw begeleiding in het water te springen, te spetteren met handjes en voetjes, de oogjes onder water openen en om te drijven op de buik en rug.

HET DOEL VAN DEZE LESSEN?

Deze lessen zijn een vervolg op de eerste fase. Reflexen maken langzaam plaats voor gerichte acties. Gedurende deze lessen gaan de kinderen meer zelf doen: zelf drijven, zelf springen, zelf onderwater en weer boven komen. Dit zullen zij steeds meer gezamenlijk met andere kindjes doen. De focus ligt op zelfredzaamheid.

BEGELEIDING

Gedurende deze lessen zullen er altijd professionele zwemdocenten aanwezig zijn. Met jaren aan ervaring, geduld, expertise en plezier maken zij jou en je kind wegwijs in het water.

ERVARINGEN

Lees hier hoe anderen de IK ZWEM lessen hebben beleeft.

We genieten ervan, elke keer weer

Ouders Ferdy en Nikki over Hilde (1,5 jaar)

Hilde begon hier toen ze nog geen half jaar oud was. Wij wilden dat zij zich watervrij voelde en wisten van familie hoe leuk het hier was. Ze geniet ervan, elke keer weer. Ze springt gewoon in het water, want weet wat ze kan verwachten. Je merkt dat ze nu ook niet bang is om in een ander zwembad te zijn. Uiteraard heeft ze altijd bandjes om en zijn wij erbij, dus dat geeft haar een vrij en een veilig gevoel.

Ze leert hier belangrijke oefeningen voordat ze straks op zwemles gaat. Dan is het water al vertrouwd terrein en weet ze wat ze met doen. En het is een leuke activiteit. Om beurten hebben we een-op-een momenten met haar. Die zorgen voor extra hechting en vertrouwen met je kind, en ook met je partner.

‘Dat ze gezien worden is heel belangrijk. En dat worden ze’

Haar sociale ontwikkeling wordt geprikkeld, doordat ze tussen andere jonge kinderen is. Zij gaat niet naar de dagopvang, dus komt weinig leeftijdgenootjes tegen. Ze kan net een beetje praten en somt bij het woord ‘zwemmen’ al direct namen van medeleerlingetjes op.

Onze juf kent elk kind en leeft met ze mee. Dat ze gezien worden is heel belangrijk. En dat worden ze. Aan iedere ouder zeggen wij: waag de sprong. Het geeft zoveel: verbinding, veiligheid en plezier!

BOEK EEN PROEFLES!

Ontdekken of dit iets voor jou en de kleine is? Meld je hieronder aan voor een proefles.

VERRASSING!

Doe je mee met de IK ZWEM & SPEEL lessen en heb je een geldige leskaart? Dan ontvangt jouw dappere peuter onze Vinnie & Octi slofjes cadeau! Handig na de les en ook privé.

Samen spetteren in het water!

Kwartaalkaart IK ZWEM / 3 maanden geldig