Openluchttheater Amersfoort

Zeven grootse voorstellingen voor een klein publiek!

Ook deze zomer een serie mooie kindervoorstellingen op zondagen in het Openluchttheater. Het theater is ruim van opzet en de voorstellingen zijn dit jaar kleinschalig. Zo kunnen de bezoekers zich gemakkelijk aan de coronarichtlijnen houden.
Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers, daarom worden de voorstellingen meerdere malen per dag gespeeld:

  • de 1ste voorstelling is om 11.00 uur,
  • de 2e om 13.00 uur,
  • en eventueel de 3e om 15.00 uur.

Kaartjes online
We raden je aan om tijdig kaartjes te kopen. Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar en kosten € 7,50 p.p. De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar via:

De voorstellingen gaan altijd door, ook als het weer wat minder is. Tip: neem een kussentje mee, dat zit wel zo lekker!

Voorstellingen 2020

Zondag 19 juli: Dribbel minishow

> Leeftijd: 2+
> Tijdsduur: 35 minuten + aansluitend ‘Meet & Greet’
> Link naar tickets: DribbelOLT Dribbel

Samen met Dribbel alle peuters, kleuters én hun ouders een avontuur op de boerderij. Maar alle dieren zijn kwijt! Herkennen de kinderen alle geluiden en helpen ze de dieren terug te vinden?

Na een tournee over de hele wereld is Dribbel van Theater Terra terug in Nederland voor de Dribbel minishow! Dribbel laat de verhalen uit zijn boeken tot leven komen en zingt daarbij vrolijke liedjes. Ook mag iedereen meedoen met een klompendans!

 

Zondag 26 juli: Het Astronautje

> Leeftijd: 4+
> Tijdsduur: 45 minuten
> Link naar tickets: AstronautjeOLT Astronautje

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim… In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

 

Zondag 2 augustus: Nijntje op de fiets

> Leeftijd: 2+
> Tijdsduur: 30 minuten
> Link naar tickets: NijntjeOLT Nijntje

De Amersfoortse Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes.

 

Zondag 9 augustus: Kikker zingt en leest voor

> Leeftijd: 3+
> Tijdsduur: 40 minuten
> Link naar tickets: KikkerOLT Kikker

Kikker kan zwemmen en springen als de beste. Maar hij kan niet vliegen, zoals Eend. En niet lezen, zoals Haas. En geen taarten bakken, zoals Varkentje. ‘Natuurlijk niet’, zei Haas. ‘Want jij bent een kikker! En wij houden van je zoals je bent.’ Nadat kinderen over de hele wereld hebben kunnen genieten van de Kikker-musicals van Theater Terra, speelt Kikker nu een kleine intieme voorstelling.

 

Zondag 16 augustus: Het Zigeunermeisje, huilend op een steen

> Leeftijd: 2+
> Tijdsduur: 40 minuten
> link naar tickets: Zigeunermeisje

SRO OpenluchttheaterEr zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een… tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze allesbehalve alleen.

Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar! Zoals altijd, bij Het Kleine Theater.

 

Zondag 23 augustus: Woeste Willem

> Leeftijd: 4+
> Tijdsduur: 45 minuten
> Link naar tickets: Woeste WillemOLT Woeste Willem

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden!

Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en over vriendschappen die je niet aan ziet komen. De voorstelling is een bewerking van het boek Woeste Willem van Dieter en Ingrid Schubert.

 

Zondag 30 augustus: Woezel & Pip

> Leeftijd: 2+
> Tijdsduur: 30 minuten en na afloop een ‘meet-and-greet’
> Link naar tickets: Woezel & Pip De liefste hondjes van de hele wereld zijn al lang te vinden in de Nederlandse boekwinkels, in het theater en op tv. Woezel & Pip zijn ooit bedacht door actrice Guusje Nederhorst en beleven sindsdien elke dag een nieuw avontuur in de Tovertuin. Maar vandaag komen de hondjes graag even naar buiten om kennis te maken met de bezoekertjes van het Openluchttheater033.

In de liedjesshow van Woezel & Pip is het bot van Woezel plots verdwenen! Tijdens hun zoektocht beleven de hondjes de leukste avonturen!

 

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terug mailen?

Locatiegegevens

Barchman Wuytierslaan 232
3819 AC Amersfoort

033 - 888 18 02