Openluchttheater Amersfoort

Het programma voor 2022 is klaar! Deze zomer 10 keer verrassend theater in mei, juni en juli. Grootse voorstellingen voor een klein publiek!

This is main content

We hebben de allerleukste voorstellingen voor jullie geregeld. In totaal 10 keer verrassend theater in het mooiste openluchttheater van de regio. Een gloednieuw programma speciaal voor de kleintjes en ook zeer vermakelijk voor volwassenen. Komt dat zien!

De voorstellingen zijn op zondag en beginnen om 10.30 uur. Soms wordt er meerdere malen per dag gespeeld; ook om 12.30 uur en 14.30 uur. De duur van een voorstelling varieert van 30 minuten tot (max.) 50 minuten. De voorstellingen gaan altijd door, ook als het weer wat minder is.

Toegangskaartjes online!
Kaarten zijn uitsluitend vooraf online verkrijgbaar en kosten € 8,25 per stuk. Kinderen van 0 en 1 jaar mogen gratis mee. Reservering en online ticketverkoop via de ticketlink bij de voorstelling van je keuze.

Programma 2022

Zondag 8 mei 2022
Maar eerst ving ik een monster – Marianne van Houten

 • Leeftijd: 2+
 • Tijdsduur: 35 minuten
 • Link naar tickets: Monster

Nee, ik ga niet slapen – ik heb nog veel doen – moet twintig monsters vangen – ik geef ze van katoen!
Dan een slokje water en naar het toilet en heel misschien, echt héél misschien ga ik dan naar bed.

Marianne neemt de kinderen mee in haar fantasiewereld. Je kunt zoveel leuke avonturen bedenken als je niet wil slapen! Een interactieve voorstelling vol muziek, humor en fantasie.

Zondag 15 mei 2022
Woeste Willem – Harro van Lien

 • Leeftijd: 4+
 • Tijdsduur: 50 minuten
 • Link naar tickets: Woeste Willem

Willem woont alleen aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeeroversliedjes, loert wat door zijn verrekijker over het water tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Het jongetje is een landrot, duidelijk. Aan landrotten heb je niks. Landrotten zeuren. Om woest van te worden!

Zondag 22 mei 2022
Na-aperij – Jeroen Schipper

 • Leeftijd: 2+
 • Tijdsduur: 45 minuten
 • Link naar tickets: Na-aperij

Oe, oe, oe! Aa, aa, aa! Oe, oe, oe! Aa, aa, aa! Doe mij maar na! Muziek is niet alleen om naar te luisteren. De vrolijke liedjes van Jeroen Schipper, winnaar van de Willem Wilminkprijs 2019, nemen kinderen mee in een muzikale totaalbeleving. Tekst, muziek, beweging en educatieve elementen werken samen op hoog niveau.

Zondag 29 mei 2022
Zo doen dieren – Theater van Santen

 • Leeftijd: 3+
 • Tijdsduur: 50 minuten
 • Link naar tickets: Zodoendieren

‘Zo doen dieren’ is een bruisend programma vol livemuziek, waarin Theater Van Santen fonkelnieuwe liedjes de revue laat passeren. Liedjes over dieren, hun streken en wat ze zoal meemaken. Een greep uit het repertoire: Geen idee wat ik voor vogel ben – Konijntje wil een knuf  – Tel eerst tot tien – Vis zijn – Kip zonder kop – Spinnetje – Vlieg op, dikke bromvlieg! – Molletje.

Zondag 12 juni
De Tijdmachine – Theaterfiets

 • Leeftijd: 4+
 • Tijdsduur: 45 minuten
 • Link naar tickets: DeTijdmachine

Dolf gaat in een reusachtige tijdmachine op reis door de tijd. Maar hoe zet je de machine aan? De knoppen zitten aan de buitenkant! Kinderen schieten Dolf te hulp. Hij ontmoet ridders en bezoekt een reusachtig kasteel. Vertelt over zijn avonturen en laat de kinderen zelfs proeven van een middeleeuwse pannenkoek. Ook vertrekt Dolf naar het land van Aladin. In een sprookjesachtige wereld ontdekt hij de waarheid. Maar nu nog het geluk!

Zondag 19 juni 2022
Doornroosje – Het Kleine Theater

 • Leeftijd: 3+
 • Tijdsduur: 40 minuten
 • Link naar tickets: Doornroosje

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje, met de bijzondere naam Doornroosje. Een boze fee spreekt een vloek over haar uit. Door haar ongeëvenaarde nieuwsgierigheid komt Doornroosje achter het geheim van deze vloek, en gaat ze zelf op onderzoek… Haar verhaal loopt net even anders loopt dan hoe Grimm het bedacht had. Uiteraard leeft ze nog lang en gelukkig.

Zondag 26 juni 2022
De Kleine Zeemeermin Mini-Musical – Theater Terra

Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in deze nieuwe mini-musical! De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee. Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen.

Zondag 17 juli 2022
De Sleutel van het Circus – Circusdrome

 • Leeftijd: 4+
 • Tijdsduur: 45 minuten
 • Link naar tickets: SleutelCircus

Op zoek naar de hoge hoed van zijn opa de circusdirecteur, ontmoet Davido vreemde circusfiguren zoals de sterke handstand acrobaat, de mysterieuze Oriëntaalse fakir en de behendige Mexicaanse jongleur die spectaculaire circustrucs laten zien.

Zondag 24 juli 2022
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Meneer Monster

 • Leeftijd: 2+
 • Tijdsduur: 40 minuten
 • Link naar tickets: Overkleinemol

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.
Over een kleine mol… is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Zondag 31 juli 2022
Woezel & Pip

 • Leeftijd: 2+
 • Tijdsduur: 30 minuten
 • Link naar tickets: WoezelenPip

De liefste hondjes van de hele wereld zijn al lang te vinden in de Nederlandse boekwinkels, in het theater en op tv. Vandaag komen de hondjes graag even naar buiten om kennis te maken met de bezoekertjes van het Openluchttheater033.

In deze liedjesshow is het bot van Woezel plots verdwenen! Tijdens hun zoektocht beleven de hondjes de leukste avonturen; van de grootste pret op vakantie tot een verkleedpartijtje als échte koning en prinses. Ook komen Woezel & Pip hun beste vriendjes Buurpoes en Molletje tegen. Samen zingen ze de vrolijkste liedjes over vriendschap, samen spelen én over de Sloddervos.

Kaartverkoop
De linken voor de online ticketverkoop staan open: de kaartverkoop is begonnen! Kaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar en kosten € 8,25 per stuk.  Voor kinderen van 0 en 1 jaar is de toegang gratis. We raden je aan om tijdig kaartjes te kopen. Kaarten zijn verkrijgbaar:

Tip: neem een kussentje mee, dat zit wel zo lekker!

Alvast heel veel plezier!

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terug mailen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Barchman Wuytierslaan 232
3819 AC Amersfoort

033 - 888 18 02