Ik zwem en oefen

Jong geleerd is oud gedaan. Vanaf 3 jaar leren overleven in het water.

Jong geleerd = oud gedaan. Dat geldt zeker voor het leren omgaan met water. Nederland is een waterland en overal  zijn vijvers, plassen en sloten. Vaak ook dichtbij het huis. Hoe fijn is het als je je kind al jong kunt trainen in kopje onder gaan, onderwateroriëntatie, op de rug draaien, drijven en voortbewegen. Met deze simpele vaardigheden kan een peuter zich al redden als hij of zij onverwacht te water raakt. Het aardige is: kleintjes doen al die trucjes bijna uit een reflex. Een beetje hulp en sturing maakt dat ze het al snel helemaal zelf kunnen.

bij ik zwem en oefen leren peuters van 3 jaar te overleven in water, zonder hulp van anderen en zonder drijfmiddelen. De kleintjes oefenen ook al met kleding aan, want dat is meestal de situatie als ze onverwacht in het water komen. Tijdens deze lessen worden de vaardigheden geleerd die nodig zijn om paniek te voorkomen, om te weten wat je moet doen en het dan ook daadwerkelijk uit te voeren.

Nog even op een rij:

  • de activiteit vindt plaats in het recreatiebad
  • op woensdagavond.

 

Voorbereiding op de echte zwemles

Ik zwem en oefen is ook meteen een heel goede voorbereiding op de zwemlessen voor het nationale zwemdiploma, het Zwem-ABC. Als een kind namelijk niet bang is, watervrij is en kan drijven, wordt een zwemslag relatief snel aangeleerd. Een mooie start dus!

Geef je kind snel op want vol = vol

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terug mailen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Bikkersweg 96
3752 WV Bunschoten
(volg verkeersborden "de Vaart")

033 - 298 85 88