Over de Houtvaart

Woensdag 1 juli 2020 zijn wij open gegaan! Het aanbod en het aantal bezoekers is beperkt. We mogen open voor banenzwemmen en voor recreatief zwemmen tot een maximum van 40 banenzwemmers en 200 recreanten per eerste tijdsblok en 100 recreanten per tweede tijdsblok. Én: bezoek is alleen op reservering. Vooraf online reserveren én betalen is verplicht. Zonder reservering heb je helaas geen toegang. Alle informatie en het online reserveren van je toegangskaartjes, gaat via deze link.

Tarieven 2020
Je koopt je toegangskaartje(s) dus vooraf en online. Bij je online reservering geef je aan hoe laat je wilt komen. We werken deze zomer met tijdsblokken waarbinnen je gaat zwemmen. Je reserveert dus het tijdstip dat je wilt komen, en rekent online af:

  • Tarief enkele entree: € 4,40
  • Onder de 3 jaar is geen reservering nodig.

Je neemt je reservering mee: op papier of op je smartphone. Je mag 5 minuten voor het hele uur / voor aanvang van het gekozen tijdvak naar binnen. De deur blijft open tot 10 minuten na het hele uur. Dan gaat de deur op slot. Kom dus op tijd.

Goed om te weten:

  • Abonnementen of meerbadenkaarten worden dit seizoen niet verkocht, alleen losse kaartjes. Meerbadenkaarten die in 2019 zijn gekocht, worden verlengd t/m 2021 en zijn dit jaar helaas niet bruikbaar in De Houtvaart.
  • Wij bieden onze gasten graag een rookvrij terrein aan. Vanaf 1 juli 2020 is het gebied voor het zwembad vanaf de straat geheel rookvrij.
  • Overal, behalve in het water, geldt de 1,5 m afstand en volg de routepijlen.
  • Onze medewerkers en toezichthouders staan natuurlijk voor je klaar. Zij houden 1,5 meter afstand tot de gasten, tenzij zij moeten handelen bij calamiteiten en/of E.H.B.O. en/of levensreddende handelingen.

Over het zwembad
De Houtvaart is het enige openluchtbad van Haarlem. De Houtvaart beschikt over een 50-meterbad met duikplank, een instructiebad en een speelbadje voor de hele kleintjes. Ook beschikt het bad over een ruime en zonnige ligweide waar je lekker een dagje vakantie kunt houden aan de west rand van Haarlem. Het zwemwater is verwarmd en dus altijd heerlijk op temperatuur. Voor een fijne dag recreëren of even een paar baantjes zwemmen voor je conditie: je kunt ervoor terecht in dit prachtige zwemmonument.

Geen diploma = zwembadjes om!
Heb je geen zwemdiploma dan zijn in ons bad zwembandjes verplicht ook bij gebruik van drijfpakjes!Zwembandjes Zonder zwemdiploma mag je alleen zwemmen in de ondiepere baden onder begeleiding van iemand van 18 jaar of ouder in bezit van een zwemdiploma.

Huisregels & Veiligheid en hygiëneregels
Ook in deze bijzondere tijd, gelden de huisregels van De Houtvaart. Neem deze door voordat je naar het zwembad gaat; dat kan via deze directe LINK

Alle huisregels van zwembad de Houtvaart zijn zoals altijd van toepassing en worden nu aangevuld met de RIVM/ Corona richtlijnen die in het Protocol verantwoord sporten staan Veiligheid en hygiëneregels. Deze kun je nalezen via deze directe LINK

RESERVEREN en informatie

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Piet Heinstraat 12
2014 AR Haarlem

023 - 524 22 33