Over de Houtvaart

Het zomerseizoen 2021 in zwembad De Houtvaart zit erop. Althans, voor de banenzwemmers en recreatieve gebruikers. Dank voor jullie komst in het afgelopen jaar. Het weer was niet al te best, maar het enige openluchtbad in Haarlem is iedere dag nog open geweest.

Van 14 tot en met 17 september is de Zwem4Daagse in De Houtvaart. Het goede doel is de Maarten van der Weijden Foundation. Schrijf je in via deze link 

Op zondag 19 september – echt de laatste dag van het seizoen 2021 – is de hondenplons van 13.00 tot 15.30 uur uur.

Bij de kassa kan je een kaartje kopen van 8,90 euro per hond die dan naar binnen mag met maximaal 2 baasjes. Voor elke extra hond betaal je 4,45 euro. Betalen is alleen met de PIN mogelijk.

 

De basisregels van het RIVM en de overheid gelden ook in De Houtvaart. Dus overal 1,5 meter afstand tussen volwassenen, bij binnenkomst je handen ontsmetten, volg de looproutes, en als je niet lekker bent blijf je thuis.

Over het zwembad
De Houtvaart is een monumentaal openluchtzwembad in Haarlem, gelegen in de wijk Houtvaartkwartier. Het is in 1927 gebouwd in beton in kubistische stijl.

Het zwembad werd voorzien van water door een waterbassin boven de ingang. Dit water werd over de platte daken van de verkleedruimten geleid om op te warmen. Het zwembad was compleet symmetrisch gebouwd, met een vrouwendeel en een mannendeel. Beide delen konden met elkaar verbonden worden door het verwijderen van houten waterschotten. Hierdoor was het bad geschikt voor trainingen van zwemploegen.

Het zwembad is nog steeds in gebruik en in vrijwel originele staat. Het is sinds 1999 een rijksmonument en wordt beheerd door SRO en vrijwilligers.

Faciliteiten zwembad de Houtvaart

  • 50 meterbad
  • Duikplank aanwezig
  • Ondiep speelbad voor de kleintjes
  • Verwarmd water in beide baden
  • Ligweide
  • Horeca gelegenheid

Banenzwemmen reserveren

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Piet Heinstraat 12
2014 AR Haarlem

023 - 524 22 33