Speciale doelgroepen

Wij zijn weer gestart

Zwemmen voor iedereen!

Voor mindervaliden (MiVa), visueel gehandicapten en mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebben wij speciale zwemuren.

MiVa
MiVa zwemmen betekent relaxen voor iedereen met een lichamelijke of geestelijke beperking die wel zelfstandig kan zwemmen. In water van 32 graden kun je heerlijk ontspannen en blijven spieren en gewrichten soepel. Uiteraard is er altijd een medewerker aanwezig om toezicht te houden en om een helpende hand te bieden. Maandagavond van 19.15-20.00 uur

NAH
NAH-zwemmen is therapeutisch zwemmen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Zwemmen is voor deze mensen zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van motoriek en evenwicht. Daarnaast is deze vorm van lichaamsbeweging een mooie manier om de gehele conditie te verbeteren, of in goede conditie te houden. Naast dat zwemmen goed voor je is, is het ook een gezellige groepsactiviteit. Onder leiding van een instructeur worden oefeningen gegeven in het warme instructiebad (32 graden). NAH-zwemmen vindt plaats in ondiep water en is daarom ook geschikt voor de niet-geoefende zwemmer en mensen die slecht ter been zijn. Vrijdag van 11.30-12.30 uur of 12.30-13.30 uur

Een voorwaarde om aan het NAH-zwemmen deel te nemen is dat u zich zelfstandig kan aan- en uitkleden. Wanneer u hierbij hulp nodig heeft, dient u hiervoor zelf iemand mee te nemen.

Visueel gehandicapten
Zwemmen is een uitstekende sport voor mensen die blind of slechtziend zijn. In zwembad Dijnselburg hebben we elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur een baan in het wedstrijdbad gereserveerd voor deze doelgroep. Dankzij een lijn kun je je tijdens het zwemmen blijven oriënteren.

Contact

Waar kunnen wij je mee van dienst zijn?

Locatiegegevens

Badmeester Schenkpad 8
3705 GK Zeist

030 - 699 00 06