Zwemles in Amersfoort

Goed leren zwemmen, voor het nationale zwemdiploma, in vaste groepen, voor een vaste prijs en met diplomagarantie? Dat doe je bij SRO!

Zwemles in Amersfoort is mogelijk in meerdere vormen. Zo is er babyzwemmen voor kinderen onder de 4 jaar met hun ouders. Kinderen boven de 4 jaar kunnen zwemmen voor hun ABC-diploma’s. Ook voor volwassenen zijn er zwemlessen mogelijk.

ABC zwemmen

Natuurlijk wil jij de beste zwemopleiding voor je kind. Goed leren zwemmen is de sleutel tot een leven lang zwemplezier. Bij SRO krijgt je zoon of dochter de best mogelijke opleiding. Vanaf de leeftijd van 4 jaar beginnen deze ‘echte’ zwemlessen, namelijk het ABC zwemmen. Spelenderwijs leren de kinderen zwemmen en zichzelf te ontwikkelen. Samen met hun zwemvriendje Vinnie gaat jouw kind op weg naar het ABC-diploma. De zwemlessen zijn zeer leerzaam en leuk; dan leert een kind het beste.

Waarom juist ABC zwemmen bij de SRO zwembaden in Amersfoort?

  • De kinderen staan bij ons voorop; wij kennen hun belevingswereldSRO Zwemles Vinnie
  • Wij leiden op voor het nationale Zwem-ABC diploma van de NRZ
  • Onze teams hebben al 10.000-en kinderen leren zwemmen
  • onze zweminstructeurs zijn allemaal volledig gediplomeerd en zijn in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)


SRO biedt in twee Amersfoortse zwembaden ABC-zwemlessen aan
In sportcomplex Amerena en in zwembad Hoogland. Klik op het bad van je keuze voor alle informatie en inschrijven:

  • Amerena: in dit nieuwste zwemcomplex van Amersfoort werken we met de EasySwim lesmethode
  • Zwembad Hoogland: het sfeervolle en overzichtelijke wijkbad dat sinds 2022 ook met de EasySwim lesmethode werkt

Neem alvast een kijkje bij de zwemlessen er bij SRO:

Babyzwemmen in Amersfoort
Voor kinderen onder de 4 jaar is het ook mogelijk om vertrouwd te worden met het water. Babyzwemmen in Amersfoort kan bij zwembad Hoogland en zwembad Amerena.

Bij zwembad Hoogland wordt baby- en peuterzwemles gegeven in de vorm van Guppylessen. Bij Guppy zwemmen leer je samen met jouw (klein) kind om te spetteren, spelen en bewegen in het water. Ook leren de kinderen om kopje onder te gaan, te drijven en te draaien. Op deze manier bereid je je baby of peuter goed voor op ABC-zwemles. Guppyzwemles is voor kinderen van 6 maanden tot 3,5 jaar oud. Bekijk de dagen en tarieven bij zwembad Hoogland voor babyzwemmen in Amersfoort.

Bij zwembad Amerena wordt babyzwemmen ook wel ouder- en kindzwemmen genoemd. Deze zwemlessen zijn bedoeld voor kinderen van 5 maanden tot 4 jaar oud, samen met hun papa of mama. Grootouders zijn natuurlijk ook welkom. Het doel babyzwemlessen, is dat jouw kind vertrouwd raakt met het water. Hierdoor zal de overgang naar de ABC-zwemles natuurlijk verlopen. Bekijk de informatie voor babyzwemmen in Amersfoort bij zwembad Amerena.

Zwemles voor volwassenen in Amersfoort
Heb je als kind niet of niet goed leren zwemmen, dan kun je als volwassene ook zwemlessen volgen. Voor een zwemles voor volwassenen in Amersfoort kun je bij zwembad Amerena terecht. In deze zwemlessen word je opgeleid voor de nationale ABC-zwemdiploma’s. Je krijgt individuele aanwijzingen en oefent op eigen tempo. De zwemlessen zorgen ervoor dat je zwemvaardig bent en je volledig op je gemak voelt in het water. Bekijk de tarieven en tijden voor een zwemles voor volwassenen in Amersfoort.