Slag voor slag

Laagdrempelig leren zwemmen en succesbeleving ervaren.

Passend zwemonderwijs voor speciale kinderen

Slag voor Slag is zwemles voor alle kinderen die moeite hebben met de reguliere zwemlessen. Voor sommige kinderen kan het ingewikkeld zijn om passend zwemonderwijs te vinden. Ook voor deze kinderen staat zwembad de Duker klaar!

Kinderen met welke vorm van beperking dan ook, zijn welkom als ze 4 jaar zijn. Voor ons zijn alle kinderen speciaal en uniek en met Slag voor Slag bieden wij een laagdrempelige manier om ook hen te leren zwemmen.

Zelfvertrouwen

Succesbeleving is het sleutelwoord waarmee het zelfvertrouwen van de kinderen tijdens onze zwemlessen steeds groter wordt.

Alle vaardigheden zoals duiken en springen, drijven en draaien, arm- en beenslagen,  onderwaterzwemmen, crawlslagen en ook survival komen spelenderwijs aan bod.

Bewegingsagogie (stimulering van beweging)

Een gediplomeerd zwemonderwijzer(es) probeert samen met hulp van de ouder met bewegingen in het water het gedrag positief te beïnvloeden. Plezier is hierbij de basis en natuurlijk een voorwaarde om spontaan te kunnen bewegen. De kinderen krijgen de ruimte zichzelf te zijn met zoveel mogelijk positieve bevestiging.

Slag voor Slag: wat is dat eigenlijk?

De naam ‘Slag voor Slag’ spreekt eigenlijk voor zichzelf. De kinderen leren alle zwemvaardigheden slag voor slag aan. We streven ernaar om alle kinderen slag voor slag dichterbij hun zwemdiploma te krijgen. Er is een vaste opbouw van onze zwemlessen. Elke week herkenbaar voor de kinderen.

De ouders zijn in het begin aanwezig bij ons in het water. Zo volgen zij meteen de vorderingen van dichtbij. De ouders kunnen zo ook de instructies van de zwemonderwijzer opvolgen en met hun zoon of dochter zelf alles oefenen en herhalen. Als het kind verder gaat oefenen in het diepe bad neemt de zwemonderwijzer het helemaal over. Soms gaat een begeleider ook mee het diepe in. Bijvoorbeeld als een kindje doof is.

Na het behalen van het zwemdiploma B is er een vervolg, bij Slag voor Slag zwemt verder.

Voor meer informatie kun je terecht bij zwembad de Duker.

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terug mailen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Bikkersweg 96
3752 WV Bunschoten
(volg verkeersborden "de Vaart")

033 - 298 85 88