Over Zwembad Octopus

Beste bezoeker,

In deze bijzondere tijd gaat alles anders dan anders, ook bij Zwembad Octopus. We hebben gelukkig weer veel activiteiten kunnen opstarten, soms in een andere vorm dan je gewend bent. Alle activiteiten zijn ingedeeld in tijdsblokken. Wil je komen zwemmen, zowel recreatief, banenzwemmen of een les, moet je (voorlopig) reserveren.

Ook het nieuws van de overheid volgen? Bekijk hier de laatste updates.

Over het zwembad

In Leusden, in het midden van het land en goed bereikbaar via de A1 en de A28 is zwembad Octopus te vinden. Wil je komen vrijzwemmen, van de waterglijbaan, aquasporten of een kinderfeestje vieren? Zoek je zwemles voor jezelf of voor je kind(eren)? Zwembad Octopus biedt het allemaal.

Wat maakt Zwembad Octopus uniek? Wij desinfecteren al het zwemwater d.m.v. zoutelektrolyse. Dit betekent dat wij geen chloor aan het water toevoegen, maar er wordt een chloorverbinding tot stand gebracht door zoutelektrolyse. Mensen met o.a. ademhalings- en huidproblemen hebben hier baat bij.

Zwembad Octopus heeft verschillende baden:

Recreatiebad

Ons speelse recreatiebad, met onder meer een stroomversnelling, een draaikolk, een bubbelbad en massageligbanken heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31 graden. Zet jij een snelle tijd neer op onze spectaculaire waterglijbaan? (Kijk voor de tijden waarop de glijbaan open is bij tijden en tarieven) En voor de allerkleinsten hebben wij een apart peuter- kleutergedeelte met een Octopus-glijbaantje.

Wedstrijdbad

Ons wedstrijdbad (15 x 25 meter) heeft een gemiddelde temperatuur van 28 graden en heeft een beweegbare bodem. Er zijn professionele startblokken en een leuke duikplank.

Extra verwarmd doelgroepenbad

Zwem je liever in warmer water of moet je revalideren? Ons extra verwarmde doelgroepenbad (9 x 15 meter) beschikt over een luie trap, een beweegbare bodem en heeft een gemiddelde temperatuur van 33 graden. Dit bad is uitermate geschikt voor mensen die op therapeutische basis willen zwemmen en voor mensen met reumatische aandoeningen.

Wat wil je nog meer weten:

  • kleding opbergen kan in een kledinglocker, kosten zijn € 0,20
  • gratis parkeergelegenheid
  • rolstoeltoegankelijk en er is een tillift aanwezig
  • gezellige horeca
nieuwe octitransparent oc

Contact

Wat wil je vragen? (reserveren is op deze manier niet mogelijk)

Locatiegegevens

Bavoortseweg 9
3833 BM Leusden

033 - 494 30 43