Over Zwembad Octopus

Over het zwembad
In Leusden, in het midden van het land en goed bereikbaar via de A1 en de A28 is zwembad Octopus te vinden. Wil je komen vrijzwemmen, van de waterglijbaan, aquasporten of een kinderfeestje vieren? Ben je op zoek naar zwemles voor jezelf of voor je kind(eren)? Zwembad Octopus biedt het allemaal!

Wat maakt Zwembad Octopus uniek? Natuurlijk onze baden, het buitenterrein, de leuke horeca én onze gastvrije medewerkers (klanten geven hen een 8,4!) Uniek aan onze techniek: wij desinfecteren al het zwemwater d.m.v. zoutelektrolyse. Dit betekent dat wij geen chloor aan het water toevoegen, maar er wordt een chloorverbinding tot stand gebracht door zoutelektrolyse. Mensen met o.a. ademhalings- en huidproblemen hebben hier baat bij.

Zwembad Octopus heeft 3 verschillende baden:

Recreatiebad
Ons speelse recreatiebad, met onder meer een stroomversnelling, een draaikolk, een bubbelbad en massage ligbanken heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31 graden. Zet een snelle tijd neer op onze spectaculaire waterglijbaan! En voor de allerkleinsten hebben wij een apart peuter- kleutergedeelte met een Octopus glijbaantje. De glijbaan is alleen open op vrijdagavond tijdens discozwemmen en op zaterdag en zondag. Ons buitenbad is gesloten.

Wedstrijdbad
Ons wedstrijdbad (15 x 25 meter) heeft een gemiddelde temperatuur van 28 graden en heeft een beweegbare bodem. Er zijn professionele startblokken en een leuke duikplank.

Extra verwarmd doelgroepenbad
Zwem je liever in warmer water of ben je aan het revalideren? Ons extra verwarmde doelgroepenbad (9 x 15 meter) beschikt over een luie trap, een beweegbare bodem en heeft een gemiddelde temperatuur van 33 graden. Dit bad is uitermate geschikt voor mensen die op therapeutische basis willen zwemmen en voor mensen met reumatische aandoeningen. Op zondagochtend, tijdens het familiezwemmen, is het doelgroepenbad open voor de allerkleinsten!

Wat wil je nog meer weten:

  • kleding opbergen kan in een kledinglocker, kosten zijn € 0,20
  • gratis parkeergelegenheid
  • rolstoeltoegankelijk en er is een tillift aanwezig
  • gezellige horeca

Openingstijden

nieuwe octitransparent oc