Aquajoggen

Wil je iets anders dan banenzwemmen? Kom dan aquajoggen!

Aquajoggen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie, omdat spieren en gewrichten niet overbelast raken. Doordat je 40 procent meer calorieën verbruikt, is het ook nog eens goed voor wie wil afvallen. Steeds meer mensen doen dan ook mee met aquajoggen: als training of als vorm van revalidatie.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur doe je diverse oefeningen in het water die verschillende spiergroepen trainen en versterken. Zo besteden we aandacht aan buik, benen, billen, rug, schouders en armen. Tijdens aquajoggen activeer je je spieren op een unieke manier: je draagt een wetbelt, die ervoor zorgt dat je beter kunt blijven drijven. De wetbelt houdt je in een verticale positie; zo kun je de oefeningen op de juiste manier uitoefenen, terwijl je hoofd boven water blijft.

Omdat je in het water sport zijn de risico’s op overbelasting van je spieren, gewrichten en pezen minimaal. Een ander voordeel is dat de hart-, long- en vaatfuncties sterker worden verbeterd met bewegen in het water dan met andere sporten.

Wat je verder nog wilt weten:

  • vrijdagochtend in het wedstrijdbad een les van 45 minuten of
  • donderdagavond, tijdens de Ladies Night, in het wedstrijdbad, een les van 30 minuten
  • gebruik van wetbelt en ander lesmateriaal zit bij de prijs inbegrepen.

 

Contact

Wat wil je vragen? (reserveren is op deze manier niet mogelijk)

Locatiegegevens

Bavoortseweg 9
3833 BM Leusden

033 - 494 30 43