Update corona 15 januari 2022
Het nieuwe kabinet heeft vrijdagavond 14 januari 2022 versoepelingen aangekondigd voor winkels, onderwijs en sport. Dit betekent dat ons zwembad weer open mag, onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn:

  • een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of herstelbewijs) én een geldig ID-bewijs zijn verplicht bij binnenkomst van een zwembad of sportaccommodatie voor iedereen van 18 jaar en ouder (uitzonderingen lees je hier);
  • ouders of begeleiders van zwemleskinderen mogen mee naar binnen en helpen bij het omkleden op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB);
  • het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties (behalve tijdens het sporten en in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad) en bij binnenfaciliteiten op buitensportlocaties (zoals kleedkamers en de sportkantine);
  • publiek is niet toegestaan, ook niet bij wedstrijden (dit geldt voor zowel amateursport als voor de professionele sport);
  • kleedkamers, toiletten en douches zijn open;
  • sportkantines zijn alleen open voor afhaal;
  • de belangrijkste basisregels blijven van kracht;
  • de versoepelingen gaan in op zaterdag 15 januari 2022.

Hier zijn wij uiteraard erg blij mee en wij kunnen niet wachten om jullie weer te ontvangen! Zaterdag 15 januari is ons bad alleen geopend voor zwemles. Daarna willen we zo snel mogelijk open met het reguliere activiteitenrooster. Houd de website dus goed in de gaten voor de laatste informatie.

Goed om te weten
In de kerstperiode speelde een zaak rond het al dan niet verplicht stellen van het coronatoegangsbewijs bij zwembaden. De uitspraak van de voorzieningenrechter Midden-Nederland van 28 december jl. geldt alleen voor het zwembad in Hilversum en heeft geen gevolgen voor het nu geldende landelijke beleid voor zwembaden.

In ons zwembad moeten de bezoekers van 18 jaar en ouder dus een coronatoegangbewijs laten zien. Ook ouders en begeleiders van de zwemleskinderen. Lees hier de formele reactie van NCTV.

We weten dat de meningen over het coronatoegangsbewijs uiteenlopen en hierover wordt gediscussieerd en dat moet ook kunnen. Wel vragen we je dit te doen op een respectvolle wijze en in gedachten te houden dat ons team deze regels moet uitvoeren en hier zelf geen invloed op heeft.

Lees hier de laatste update van de Rijksoverheid voor meer informatie. Verder volgen en verwijzen wij naar het Protocol Verantwoord Zwemmen en het Protocol Verantwoord Sporten.

Over Sportcentrum de Meent
Sportcentrum de Meent bestaat uit een overdekt zwembad met twee bassins, een kantine en een sporthal met tribunes en kleedkamers. Lees hier onze huisregels

Zwembad
Het zwembad heeft 2 baden. Een instructiebad (20 x 10 meter) met een beweegbare bodem (in diepte verstelbaar van 0.00 tot 1,40 meter) en een watertemperatuur van gemiddeld 31 graden. Perfect voor lessen, speciale doelgroepen en recreatief zwemmen. Het 25 meter bad (25 x 15 meter) telt 6 banen en het water is gemiddeld 27 graden; ideaal voor banenzwemmen, aquasport en verenigingen.

Sporthal
De sporthal (44 x 33 meter) is door middel van twee scheidingswanden in drie gedeelten te verdelen en zodoende prima geschikt voor trainingen en wedstrijden. Voor sporters zijn er drie heren en drie dames kleedkamers, voor docenten, trainers en of scheidsrechters zijn er aparte kamers. Publiek kan trainingen en wedstrijden vanaf de tribune volgen. Leuke extra is de klimwand in de sporthal.

Huren
De mogelijkheid bestaat om in de sporthal trainingen, toernooien, zeskampen en sport- en speldagen voor groepen tot 500 personen te organiseren. Ook het zwembad is te huur voor verschillende activiteiten. Om te huren neem je contact op met onze afdeling Verhuur, bel via 033-4225105 of stuur een email naar: verhuur@sro.nl.

Zwemles
Sportcentrum de Meent is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s. Je kunt bij ons het enige echte Zwem-ABC halen met gediplomeerde instructeurs. Wij bieden reguliere en privé zwemlessen, ook voor volwassenen! Lees op deze pagina meer over ons zwemles aanbod.

inschrijven zwemles

Heb je een vraag?

Bekijk eerst onze 'Veelgestelde vragen' pagina. Staat je vraag er niet tussen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Locatiegegevens

Graaf Wichman 177
1276 KD Huizen

035 - 525 65 14