Ook dit najaar kun je meedoen met een breed scala aan activiteiten in het water en in de fitness. Je bent van harte welkom in Sportcentrum De Planeet! Voor je gaat bekijken wat er op het programma staat, lees hieronder eerst de melding voor alle bezoekers.

Nieuwe coronamaatregelen
In verband met nieuwe coronamaatregelen, van woensdag 14 oktober jl., geldt in onze accommodatie het volgende:

 • Gezondheidscheck: Een belangrijk onderdeel om corona onder controle te krijgen, is de gezondheidscheck en de bezoekersregistratie van onze gasten. Wij vragen je medewerking hierbij. Graag willen we ook je contactgegevens voor het geval dat de GGD bron- en contactonderzoek moet doen. In de vestiging hangen posters met een QR-code. Scan deze  en er opent een online vragenlijstje die je kunt invullen. Doe dit voordat je gaat zwemmen / sporten of terwijl je zit te wachten.

 

 • Mondkapjes: Wij nemen het dringende advies van de overheid over om in publieke binnenruimtes – zoals een zwembad  en sporthal – een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Zet bij binnenkomst in onze accommodatie het mondkapje op, en deze blijft op in het hele gebouw. Alleen tijdens het zwemmen / sporten en het omkleden mag deze af. Dit geldt voor bezoekers van 13 jaar en ouder; ook voor ons personeel (m.u.v. de receptionistes in de receptieruimte en de zwem- en sportinstructeurs op de zwemzaal / in de sporthal). Neem zelf een mondkapje mee.
 • Belangrijke punten om rekening mee te (blijven) houden:
  • Reserveer vooraf via onze website je plek
  • Trek thuis alvast je badkleding aan en ga ook nog even naar het toilet
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van je activiteit naar het bad
  • Douches zijn dicht, toiletgebruik alleen bij hoge nood. Kleedruimtes: volg de aanwijzingen in ons bad
  • Er mogen maximaal 30 personen per zelfstandige binnenruimte, exclusief personeel
  • Bij zwemlessen mag een ouder / verzorger zijn kind begeleiden en ondersteunen bij het omkleden
  • De onderlinge afstand is te allen tijde minimaal 1,5 meter, voor personen van 13 jaar en ouder
  • Betalen is contactloos of per pin

Wij rekenen erop dat onze bezoekers alle maatregelen, aangepaste huisregels en aanwijzingen van onze medewerkers (blijven) opvolgen.

Veelgestelde vragen over deze aangescherpte maatregelen, lees je terug op de website van de Rijksoverheid.

Activiteiten
ZWEMLESSEN VOOR KINDEREN
De zwemlessen zijn weer gestart vanaf maandag 17 augustus. Alle ouders zijn gemaild met de startdatum en de lestijd. Ook het oefenzwemmen voor de kinderen met een SRO pas kunnen weer op zondagmorgen terecht. Wel is het nodig om via de site te reserveren. Selecteer hiervoor de goede activiteit en één reservering geldt voor één ouder en één kind. Vergeet niet uw reservering te bevestigen.

OUDER EN KIND-LESSEN
Deze groep is ook weer van harte welkom vanaf 1 september. De luie trap kunnen jullie ook gebruiken en de watertemperatuur wordt aangepast. Wel is het nodig om via de site te reserveren. Selecteer hiervoor de goede activiteit en één reservering geldt voor één ouder en één kind. Vergeet niet uw reservering te bevestigen.

AQUASPORTLESSEN
Op donderdagmiddag en vrijdagmorgen zijn ook de aqua-sporters weer aan de beurt vanaf 1 september. Vanwege de Coronaregels is het ook voor deze lessen nodig vooraf te reserveren. Selecteer hiervoor de goede activiteit en vergeet niet uw reservering te bevestigen.

OUDERENZWEMMEN OP DINSDAGMORGEN
Het ouderenzwemmen hebben we aangepast naar banenzwemmen voor ouderen vanaf dinsdag 25 augustus. Dit gaat ook alleen op reservering vanwege de regels door Corona.  De luie trap kunnen jullie weer gebruiken en ook is de watertemperatuur aangepast. Selecteer hiervoor de juiste activiteit en vergeet niet uw reservering te bevestigen.

BANENZWEMMEN
Het banenzwemmen blijft voorlopig op reservering per tijdsblok (alleen voor volwassen i.v.m. drukte). Op deze manier kunnen we het rooster aanpassen als er andere activiteiten vervallen.
Ook op maandagavond is er weer banenzwemmen. Hiervoor kunt u zich aanmelden op de website van ZV Haerlem: https://zvhaerlem.nl/ klik op “aanmelden trainingen” button op de homepage.

FITNESS
De fitness is weer geopend volgens het normale rooster. Dus ook ’s avonds kan je ook weer lekker sporten tot 21.30 uur. Zorg wel dat je een geldig abonnement hebt want deze kun je alleen overdag opwaarderen/verlengen.

Coronaregels
In verband met het Coronaprotocol gelden een aantal regels voor een veilig bezoek aan onze accommodatie. Voor de meeste activiteiten moet je reserveren. Voor Fitness hoef je niet te reserveren.

Douchen is nog niet mogelijk vanwege de 1,5 meter-regel. Ook de kluisjes kunnen nog niet worden gebruikt. Zwemkleding trekken jullie thuis al aan, uitkleden in kleedkamer 1 of 2 en aankleden in kleedkamer 3 of 4 of in de kleine kleedhokjes.

 • Reserveren doe je online. We hebben de basisinformatie op een speciale pagina gezet en vanuit daar kun je de RESERVEER button gebruiken.
  Kies eerste de ACTIVITEIT aan die je wilt reserveren
 • Maak dan een keuze voor dag en tijd en vul je persoonsgegevens in, ga akkoord met de privacyverklaring en klik op VERDER
 • Op de volgende pagina dag/tijd en persoonsgegevens controleren en op VERSTUREN klikken
 • Je krijgt de bevestigingsmail in je mailbox. Neem deze bevestiging mee naar het zwembad. Het is ook mogelijk een foto van de reservering op je  telefoon te laten zien bij de receptie.

Let op: Als je geen bevestiging ontvangt graag nog even in je spambox kijken en anders komen op de dag/tijd die je gereserveerd hebt. Graag één keer boeken anders kom je meerdere keren in het reserveringssysteem. Als je wilt afzeggen kan dit alleen telefonisch (telefoonnummer 023-5121787).

Verenigingen corresponderen zelf met hun leden. Lees meer…..

Zwembad de Planeet heeft twee 25-meterbaden, met daarin een beweegbare bodem. Perfect voor banenzwemmen, trainingen, wedstrijden en activiteiten. Er is een kleine horeca en een koffiecorner.

Vanuit de centrale hal kun je ook naar de fitnessruimte. Deze is compact doch compleet. Prima om je conditie op peil te brengen en te houden. Wat deze fitness bijzonder maakt is de combinatie met het zwembad. Je traint je lijf op verschillende manieren en dat is zeer effectief.

Zwemles

Als kinderen 4,5 jaar zijn, mogen zij beginnen met de “echte” zwemlessen. Ook bij de Planeet leren kinderen voor het Zwem-ABC. In elke les fase leren ze nieuwe dingen en worden ze steeds zwemvaardiger en veiliger in het water.

bekijk ons aanbod

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Planetenlaan 15
2024 EN Haarlem

023 - 512 17 80

Openingstijden
Maandag: 07.00 - 17.15
Dinsdag: 07.00 - 17.15
Woensdag: 07.00 - 16.15
Donderdag: 07.00 - 17.15
Vrijdag: 07.00 - 17.15
Zaterdag: 10.00 - 13.45
Zondag: 10.00 -11.45