De Rijksoverheid heeft vrijdagavond 26 november jl. nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf zondag 28 november moeten veel sectoren dicht van 17:00 tot 5:00 uur en gelden aanvullende maatregelen.

De belangrijkste wijzigingen hierin zijn:

 • Het zwembad is om 17.00 uur dicht. Er geldt een uitzondering voor het faciliteren van Topcompetitie Waterpolo.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Daarnaast blijven van kracht:

 • Iedere bezoeker vanaf 18 jaar dient over een geldig coronatoegangsbewijs te beschikken;
 • Zowel bij topsport- als amateurwedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn;
 • Ouders / verzorgers met een geldig coronatoegangsbewijs mogen mee naar binnen voor het omkleden van de kinderen tijdens de zwemles. Blijven zitten is helaas niet toegestaan.
 • Ook tijdens diplomazwemmen mag er geen publiek aanwezig zijn.

Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid. De nieuwe maatregelen, ingaande op 28 november 2021, kun je nalezen via de link: avond lockdown en strengere maatregelen overdag en deze regelgeving is uitgewerkt in Nieuwe versie Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.3) gepubliceerd dat de zwembaden naleven.

Tenslotte: we weten dat de meningen over het Coronatoegangsbewijs uiteenlopen en er fanatiek over wordt gediscussieerd en dat moet ook kunnen. Wel vragen we je dit te doen op een respectvolle wijze en in gedachten te houden dat ons team deze regels moet uitvoeren en hier zelf geen invloed op heeft.

Activiteiten in de Planeet
We draaien zoveel mogelijk met het normale rooster. Reserveren is alleen voor het banenzwemmen nog verplicht. Dit doe je vooraf online via deze link: Reserveren Banenzwemmen. Door te reserveren kunnen we voorkomen dat er te veel zwemmers in één baan komen te zwemmen.

 

Huisregels & Veiligheid en hygiëneregels
Ook in deze bijzondere tijd, gelden de huisregels van zwembad De Planeet. Neem deze door voordat je naar het zwembad gaat; dat kan via deze directe LINK  Alle huisregels van zwembad De Planeet zijn zoals altijd van toepassing en worden nu aangevuld met de RIVM/ Corona richtlijnen die in het Protocol verantwoord sporten staan Veiligheid en hygiëneregels. Deze kun je nalezen via deze directe LINK

bekijk ons aanbod

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

Locatiegegevens

Planetenlaan 15
2024 EN Haarlem