Nieuw: IK ZWEM 0-4 jaar
Afgelopen jaar hebben de zwembaden van SRO het ‘Ouder en kindzwemmen’ en het ‘Guppyzwemmen’ in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 1 oktober 2022 presenteren wij met trots ons vernieuwde product: IK ZWEM… klik door en lees verder….

 

 Goed om te weten:

  • Laatste keer Vrouwenzwemmen op 10 december 2023 tussen 16:30 tot 18:00 uur. Alternatieven zijn te vinden op de pagina Vrouwenzwemmen. 
  • Betalingen alleen met de pin. Mocht je gebruik willen maken van een kluisje, neem dan zelf een €1,- munt mee.


Over de Planeet

Ons sportieve bad bestaat uit 2 baden: een 25 meter wedstrijdbad en een trainingsbad. Beiden ideaal voor banenzwemmen, zwem- en aquatrainingen, zwemlessen en recreatief vermaak. Na alle noeste inspanningen kun je nagenieten met een kopje koffie of thee. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Onze medewerkers heten je van harte welkom!

Rolstoeltoegankelijk
Aan de zijkant van het gebouw bevindt zich een hellingbaan. Deze leidt naar de automatische draaideur aan de voorzijde. Het is mogelijk de draaideur langzamer te laten draaien door op de knop met rolstoelpictogram te drukken. Er is een invalidentoilet aanwezig en vanuit daar een korte route naar bad 1. Bad 1 heeft een luie trap waarmee je het bad kan in- en uitlopen. Het gebruik van een zwembadlift is in overleg, neem daarvoor contact op met de receptie. Achteraan bad 1 is een hellingbaan naar bad 2. 

Aangenaam zwemmen
Om het zwemmen voor een ieder aangenaam te houden, hebben we in zwembad De Planeet huisregels. Neem deze even door voordat je naar het zwembad gaat.

Licentie Nationale Zwemdiploma’s
Wij zijn licentiehouder bij de NRZ (Nationale Raad Zwemveiligheid) en bieden daarmee gegarandeerde kwaliteit. Zowel onze lesgevers als de diploma-eisen die wij hanteren, voldoen aan de hoogste norm. Als je kind leert zwemmen, werken we naar het ABC. Bij het behalen van het C-diploma, is je kind volledig waterveilig!

Meldpunt
Samen met de Nationale Raad Zwemveiligheid, verantwoordelijk voor kwaliteitsborging zwemonderwijs, streven wij naar een zwemklimaat waarin geen sprake is van ongewenst gedrag. Denk hierbij aan pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Een zwemles hoort sociaal veilig te zijn voor een kind. Grensoverschrijdend gedrag hoort daar niet thuis. Wij als Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s zorgen ervoor dat er alles aan gedaan wordt om ongewenste zaken te voorkomen. Zo hebben al onze lesgevers een Verklaring Omtrent Gedrag en werken we volgens de Gedragscode Zwembranche. Ondanks deze maatregelen kan het gebeuren dat het fout gaat of dat u als ouder twijfels heeft maar niet goed weet wat u hier mee moet doen. Meldt dat dan bij ons via e-mailadres hiriks@sro.nl. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat betrokkenen hierover zo nodig in vertrouwelijkheid kunnen spreken met een externe deskundige. (Ouders/verzorgers van) kinderen die zwemlessen bij ons volgen kunnen dan ook kosteloos een beroep doen op het Centrum Veilige Sport Nederland, onderdeel van het NOC*NSF (www.centrumveiligesport.nl). Een casemanager zal in eerste instantie als vraagbaak dienen. Indien wenselijk kan verdere ondersteuning worden geboden door een vertrouwenspersoon. Ook personen die op andere wijze betrokken zijn bij een dergelijke situatie, bijvoorbeeld iemand die ongewenst gedrag meent waar te nemen of een beschuldigde, kunnen een beroep op het meldpunt doen.

bekijk ons aanbod