Jasper Werkman zwemt heel graag!

Jasper Werkman zwemt graag en dat geeft hem vrijheid. Hij gaat 3x per week zwemmen in zwembad Hoogland, omdat het lekker dichtbij is voor hem. Maar ook omdat het een fijn zwembad is.

Zwemmen geeft vrijheid

Al ruim 40 jaar staat het zwembad Hoogland aan de Sportlaan te Hoogland. Wekelijks ontvangt het vele zwemgasten van jong tot oud en die komen er graag zwemmen. Een van hen is Jasper Werkman. Hij gaat 3x per week daar zwemmen, omdat het lekker dichtbij is voor hem. Maar ook omdat het een fijn zwembad is.

“Het zwembad ligt 30 seconden van ons huis”
Om zijn zwemcapaciteiten te leren kennen stellen we hem de vraag waarom hij graag naar dit zwembad komt. “Ik vind het fijn dat de tijden erg fijn zijn, want ik kan gaan voordat ik aan het werk ga. Ik ga graag 2x ’s ochtends vroeg zwemmen. Verder is het fijn dat het een niet zo uitgebreid zwembad is, zoals met allemaal glijbanen enz. Alles wat ik nodig heb is een 25 meter bad.”, aldus Jasper. Maar wat hij ook fijn vind is dat er allerlei mensen uit Hoogland in dit zwembad graag komen zwemmen.  Als hij gaat zwemmen, dan zwemt hij altijd in een snellere baan. In deze baan kan hij dan leuke contacten leggen met de medezwemmers en dat valt dan allemaal samen.

Zwemmen is een prima mindset
Soms is het voor Jasper een drempel om ‘s morgens vroeg te gaan zwemmen. Hij geeft daarop deze reactie: “Oeh, Ik kan ook lekker niet gaan en gewoon naar mijn werk gaan of rustig gaan koffie drinken.  Oh, dan heb ik soms wel eens een drempel van moet ik weer? Uiteindelijk ga ik toch, want ik wil mijn best doen. Maar als ik geweest ben dan heb je er sowieso geen spijt van! Ik ken ook niemand die na het sporten er spijt van heeft gehad.” Na het zwemmen voelt hij ook dat zijn eigen lijf goed op gang is en ook zijn hoofd. Soms denkt hij helemaal niets of telt hij hoeveel zwemslagen hij heeft gemaakt. En zo is hij helemaal klaar voor de dag om daarna aan het werk te gaan bij een software bedrijf in Amsterdam. Aldaar helpt hij met een team van19 mensen om bedrijven betere events te laten organiseren met behulp van hun event software.

“Het is goed voor je uithoudingsvermogen en je wordt er lenig van.”
Voordat hij weer gaat zwemen bij Zwemvereniging Hoogland, vragen tot slot we hem: Waarom gaan zwemmen?  “Zwemmen is heel goed voor je lijf. Alle spieren worden er gebruikt. Het is niet alleen kracht maar ook souplesse en coördinatie. Je motoriek moet goed zijn. Als dit allemaal combineert dan krijg je een goed uithoudingsvermogen en je wordt er lenig van.”

Bekijk ook het filmpje
Gerard Hilhorst heeft Jasper geïnterviewd. Het bovenstaande artikel is daaruit voortgekomen. Daar blijft het niet bij: ze hebben ook een filmpje opgenomen!

Meer informatie over de zwemmogelijkheden bij zwembad Hoogland: neem een kijkje op de andere pagina’s van onze site.

Wil je wedstrijdzwemmen in teamverband, ga dan naar de site van Zwemvereniging Hoogland Natuurlijk is zwembad Hoogland ook de thuisbasis voor ZV Hoogland.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terugmailen?

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Sportlaan 15
3828 AZ Hoogland

033 - 433 11 11

maandag t/m zondag geopend.