De Rijksoverheid heeft vrijdagavond 26 november jl. nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf zondag 28 november moeten veel sectoren dicht van 17:00 tot 5:00 uur en gelden aanvullende maatregelen.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • RESERVEREN VOOR ALLE ZWEMACTIVITEITEN is in zwembad Hoogland WEER VAN TOEPASSING
 • Het zwembad is om 17.00 uur dicht. Er geldt een uitzondering voor het faciliteren van Topcompetitie Waterpolo
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar wanneer men zich gaat verplaatsen, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Daarnaast blijven van kracht:

 • Iedere bezoeker vanaf 18 jaar dient over een geldig coronatoegangsbewijs te beschikken;
 • Zowel bij topsport- als amateurwedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn;
 • Ouders / verzorgers met een geldig coronatoegangsbewijs mogen mee naar binnen voor het omkleden van de kinderen tijdens de zwemles. Blijven zitten is helaas niet toegestaan.
 • Ook tijdens diplomazwemmen mag er geen publiek aanwezig zijn.

Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid. De nieuwe maatregelen, ingaande op 28 november 2021, kun je nalezen via de link: avond lockdown en strengere maatregelen overdag en deze regelgeving is uitgewerkt in Nieuwe versie Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.3) gepubliceerd dat de zwembaden naleven.

Tenslotte: Ook heeft de Rijksoverheid op 3 november jl. besloten dat voor bezoekers aan een binnen(sport)accommodatie / zwembad een Coronatoegangsbewijs geldt als die bezoeker 18 jaar of ouder is. Of je nu gaat zwemmen of als begeleider meekomt. We weten dat de meningen over het Coronatoegangsbewijs uiteenlopen en er fanatiek over wordt gediscussieerd en dat moet ook kunnen. Wel vragen we je dit te doen op een respectvolle wijze en in gedachten te houden dat ons team deze regels moet uitvoeren en hier zelf geen invloed op heeft.

Zwemlessen voor kinderen
Ben je op zoek naar zwemles voor je zoon of dochter? Meld je nu aan bij zwembad Hoogland; alle informatie en de inschrijfbutton staan op deze pagina over zwemles ABC.

Over het zwembad
Werken aan je conditie door banen te trekken of een betere techniek aanleren met behulp van training via een vereniging, dat kan allemaal bij zwembad Hoogland. Ben je op zoek naar zwemles voor je kinderen? Bij ons kunnen ze leren zwemmen en een A, B en C zwemdiploma halen. Bovendien kun je zelf ook bij ons terecht voor leuke en (best) intensieve lessen in Aguajoggen, Aquafit en Aquaspinning.

We hebben 2 baden. Het instructiebad is knus en gezellig. De temperatuur is heerlijk warm; perfect voor lessen met kinderen. Het 25-meterbad is geschikt voor lessen, trainingen en banenzwemmen. In de wachtruimte staat een automaat voor warme dranken en in de hal kun je verpakte snackjes verkrijgen. Zwembad Hoogland is goed bereikbaar en biedt gratis parkeergelegenheid. Ook voor zwemlessen in de buurt van Amersfoort is dit zwembad prima te bereiken.

Wat heeft zwembad Hoogland te bieden:

 • 25 meterbad met diep en stadiep gedeelte, inclusief luie trap
 • Instructiebad van enkel- tot heupdiep water incl. luie trap
 • Verwarmd water (30 graden)
 • Eenvoudige horeca corner

Mail mij terug

Waar mogen wij je over terugmailen?

Locatiegegevens

Sportlaan 15
3828 AZ Hoogland

033 - 433 11 11

maandag t/m zondag geopend.