Over Zwembad Octopus

Beste bezoeker van zwembad Octopus,

In de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn er weer een aantal maatregelen afgekondigd die vanaf zondag 28 november 2021 ingaan. Zoals het er nu naar uit ziet gelden deze maatregelen tot zondag 19 december.

We blijven gelukkig open, maar wel met een aantal aanpassingen: het hele zwembad, inclusief de horeca, sluit om 17.00 uur. Hierna komen alle activiteiten te vervallen. Voor het vrijzwemmen in het weekend en het familiezwemmen op zondag geldt dat reserveren weer verplicht is. Voor alle andere activiteiten geldt dit niet. Voor het reserveren voor vrijzwemmen in het weekend klikt u hier en voor het familiezwemmen op zondagochtend klikt u hier.

Hieronder nog even de belangrijkste wijzigingen of een aanvulling op de huidige maatregelen

  • het gebruik van een mondkapje is verplicht in de hele accommodatie, behalve in het natte gedeelte
  • bij binnenkomst is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) + legitimatie verplicht
  • 1,5 meter afstand is de regel, laten we proberen dit ook op drukkere momenten na te leven
  • blijven wachten in de kleedruimtes of de gangen na een activiteit is niet toegestaan
  • plaatsnemen op een stoel in de horeca kan, op 1,5 meter afstand.

Wij vinden het erg jammer dat we een stap terug moeten doen, maar we zijn blij dat zwemmen nog steeds mogelijk is en wij volgen dan ook de maatregelen van de overheid. De nieuwe maatregelen, ingaande op 28 november 2021, kun je nalezen via de link: avond lockdown en strengere maatregelen overdag en deze regelgeving is uitgewerkt in Nieuwe versie Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.3) gepubliceerd dat de zwembaden naleven.

Over het zwembad
In Leusden, in het midden van het land en goed bereikbaar via de A1 en de A28 is zwembad Octopus te vinden. Wilt u komen vrijzwemmen, van de waterglijbaan, aquasporten of een kinderfeestje vieren? Zoekt u zwemles voor uzelf of voor uw kind(eren)? Zwembad Octopus biedt het allemaal!

Wat maakt Zwembad Octopus uniek? Wij desinfecteren al het zwemwater d.m.v. zoutelektrolyse. Dit betekent dat wij geen chloor aan het water toevoegen, maar er wordt een chloorverbinding tot stand gebracht door zoutelektrolyse. Mensen met o.a. ademhalings- en huidproblemen hebben hier baat bij.

Zwembad Octopus heeft verschillende baden:

Recreatiebad
Ons speelse recreatiebad, met onder meer een stroomversnelling, een draaikolk, een bubbelbad en massageligbanken heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31 graden. Zet een snelle tijd neer op onze spectaculaire waterglijbaan! En voor de allerkleinsten hebben wij een apart peuter- kleutergedeelte met een Octopus-glijbaantje. De glijbaan is alleen open op vrijdagavond tijdens discozwemmen en op zaterdag en zondag de gehele dag.

Wedstrijdbad
Ons wedstrijdbad (15 x 25 meter) heeft een gemiddelde temperatuur van 28 graden en heeft een beweegbare bodem. Er zijn professionele startblokken en een leuke duikplank.

Extra verwarmd doelgroepenbad
Zwemt u liever in warmer water of moet u revalideren? Ons extra verwarmde doelgroepenbad (9 x 15 meter) beschikt over een luie trap, een beweegbare bodem en heeft een gemiddelde temperatuur van 33 graden. Dit bad is uitermate geschikt voor mensen die op therapeutische basis willen zwemmen en voor mensen met reumatische aandoeningen.

Wat wilt u nog meer weten:

  • kleding opbergen kan in een kledinglocker, kosten zijn € 0,20
  • gratis parkeergelegenheid
  • rolstoeltoegankelijk en er is een tillift aanwezig
  • gezellige horeca
nieuwe octitransparent oc

Contact

Waar kunnen we u mee helpen?

Locatiegegevens

Bavoortseweg 9
3833 BM Leusden

033 - 494 30 43