Wandelchallenge Amersfoort 2024 (=VOL!)

Ben jij klaar om een sprong te maken naar een gezondere leefstijl? Grijp dan nu je kans en sluit je aan bij de Wandel Challenge 2024! Dit initiatief nodigt jou uit, ongeacht je niveau, om deel te nemen aan dit leuke en laagdrempelige wandelevenement. 

Wat is de Wandel Challenge?

De Wandel Challenge is een activiteit waarbij je gedurende een periode van vijf maanden wekelijks één uur samen wandelt. Het programma biedt verschillende wandelniveaus, zodat je op je eigen niveau en tempo kan deelnemen en wandelen. Daarnaast is er ook professionele begeleiding aanwezig om je te ondersteunen en te adviseren tijdens de wandelingen. Het leuke van deze Wandel Challenge is dat er elke week nieuwe wandelroutes in Amersfoort worden ontdekt. Daarnaast worden er clinics georganiseerd door leefstijlcoaches om extra ondersteuning te bieden bij het bereiken van je persoonlijke doelen.

Wandelen als deelnemer

We starten de Wandel Challenge 2024 met een informatieavond op maandagavond 15 april 2024. We vertellen je meer over de Wandel Challenge en alle praktische zaken daaromheen. Je maakt vast kennis met mede-wandelgenoten en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Een week later, op maandagavond 22 april 2024, gaan we de eerste wandeling maken. Dit gebeurt vanaf verschillende locaties door de hele stad. 

Wandelen naar een einddoel 

Als deelnemer van de Wandel Challenge ga je per week steeds iets meer kilometers lopen, opbouwend naar je gewenste eindresultaat. In de laatste week van de Wandel Challenge zal er een vierdaagse plaatsvinden, waarbij je uiteindelijk zal wandelen naar je gewenste eindresultaat. Door deel te nemen aan de Wandel Challenge help je jezelf niet alleen om fitter te worden, maar word je ook onderdeel van een wandelgroep van je eigen niveau die je aanmoedigen en ondersteunen. 

Nieuw dit jaar 

Leefstijlprogramma 

Samen met een aantal leefstijlcoaches starten we dit jaar met leefstijl gerelateerde activiteiten en workshops. Denk hierbij aan een nul- en eindmeting en een gezond hapje na afloop van de wandeling. De leefstijlcoaches nemen je mee in gezondheidsthema’s waaronder: bewegen (in relatie tot je bloedsuikerspiegel), voeding, slaap, ontspanning en stress en gedrag. Het is onder andere mogelijk om korte workshops (20 minuten) na afgelopen van de wandeling te volgen. Dit alles om je verder te inspireren op het gebied van gezondheid. Wanneer welke activiteit plaatsvindt ontvangen je bij aanvang van de Wandel Challenge.  

Wandel Challenge Plus 

Dit jaar starten we in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation voor het eerst een Wandel Challenge Plus groep. In deze groep wordt er uiteraard gewandeld. Naast het wandelen voegen we spier- en botversterkende oefeningen en balansoefeningen toe. Het uitgangspunt hiervan is dat dit nog meer gezondheidsvoordelen oplevert en je sneller je conditie zal verbeteren. Afhankelijk van jouw gestelde doelen, vragen wij of je in deze zogenaamde ‘Plus’ groep wilt aansluiten.  

Samen wandelen

Door deel te nemen aan de Wandel Challenge 2024 krijg je niet alleen de kans om je fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten en je sociale kring uit te breiden. We wandelen niet alleen voor onszelf maar ook voor elkaar. Samen met jou willen we het verschil maken en een gezondere leefstijl creëren. 

Meld je aan en wandel mee!

Dit jaar hebben we het maximale aantal deelnemers bereikt. Volgend jaar is er weer de mogelijkheid om mee te wandelen!
Wel is er nog de mogelijkheid om mee te wandelen met de
 Wandel Challenge Plus groep – BeeWell tuin

Tijd: elke donderdag van 16:00 tot 17:00
Start: donderdag 16 mei
Eind: donderdag 28 september
Locatie & start: BeeWell tuin, Coelhorsterweg 38A, Hoogland, verzamelen bij de schuur halverwege het pad.

In de prachtige omgeving van het historische landgoed Coelhorst wordt er een half uur gewandeld. Daarna worden er spier- en botversterkende oefeningen en/of ontspanningsoefeningen gedaan in de vorm van tuinieren in de BeeWell tuin. Even spitten, wieden of tillen kan bijvoorbeeld je been & rug kracht versterken. Korte oefeningen die jou passen en in overleg met jou, ontwikkel jij je eigen challenge. Meld je aan via https://www.beewell.nl/wandel-challenge.

Details

15-04-2024
19:00 - 20:30

25 euro voor 5 maanden

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Morgen wat is dat patat? Het weet-wat-je-eet- festival voor kinderen van 4-10 jaar. Van 15-17 uur bij de korfbalvereniging #soesterkwartier Dollardstraat 121. Toegang gratis. Sportactiviteiten, groentefrietjes, wat proef je spel? De Beweegdetective @GMAmersfoort @SRO_Sportcoach

We zijn weer gestart met de #NDC Nationale Diabetes Challenge in @Gem_Amersfoort 80 deelnemers wandelen 20 weken lang. Super! Succes allemaal namens @NVSRO

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

Meer laden...