main content of the page

Gezonde sportomgeving

Actief bezig zijn met de vitaliteit van jouw leden levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid (en veiligheid) van je club. Dat kan o.a. door een gezonder aanbod te creëren in de kantine of het rookvrij maken van het terrein. Er zijn veel mogelijkheden waar je aan kan denken. We helpen je graag op weg. Het is ook nog eens een kosteloos programma. Heb je vragen over dit thema? Neem contact op met Marieke via sportvereniging@sro.nl.

Zelf aan de slag!

  • Voeding: Met tools en inspiratie maken we elke stap naar een gezonder voedingsaanbod in jullie kantine simpel én leuk. Hierbij gebruiken we de Richtlijn Eetomgeving . Denk bijvoorbeeld aan een gezonde combideal of (gratis) drinkwater op de bar.
  • Rookvrij: Aan de slag met het (gedeeltelijk) rookvrij maken van de club? Start je langs de lijn of op het terras? Of misschien ben je al een heel eind op weg en gaat het om de laatste stappen naar helemaal rookvrij. De JOGG-Teamfit coach en de Rookvrije Generatie helpen je graag met informatie en tips.
  • Alcohol: Werken aan een verantwoord alcoholbeleid? Onze coaches voorzien je graag van inspiratie. Leg bijvoorbeeld vast dat op bepaalde tijden waarop veel jeugd aanwezig is, geen alcohol wordt geschonken. Bekijk ook de tips van NOC*NSF over verantwoord alcohol schenken.

JOGG -Teamfit als partner

Een gezonder aanbod in de kantine van jouw sportvereniging? Het sportterrein van jouw vereniging rookvrij? Lid zijn van een vereniging met een verantwoord alcoholbeleid? Dat kan! Amersfoort is een JOGG gemeente. Dat betekent dat er in Amersfoort een JOGG Teamfit-coach actief is die Amersfoortse verenigingen kosteloos begeleidt naar een gezondere sportomgeving.

Wat doet JOGG-Teamfit?

JOGG-Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG (Gezonde jeugd, gezonde toekomst) zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Als vereniging ga je samen met de Teamfit coach kosteloos aan de slag met verschillende challenges om het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder te maken. Daarnaast zijn er challenges gericht op een rookvrij sportterrein en verantwoord alcohol gebruik/beleid.

Stap voor stap ga je als vereniging richting een gezondere sportomgeving met als uiteindelijke beloning een topprestatiebadge. Binnen JOGG-Teamfit werken ze samen met o.a. NOC*NSF, sportbonden, verenigingen en gemeenten (bron: over JOGG-Teamfit).

Meer informatie?

Lees meer over de mogelijkheden van Teamfit: Sport — JOGG-Teamfit

Met je eigen vereniging aan de slag? Neem contact op met Marieke via sportvereniging@sro.nl

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

Meer laden...