Lees hier meer informatie over de Samen Actief – Sport & Spel groep voor (ex) kanker patiënten.

main content of the page

Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 123.000 mensen kanker. Veel kankerpatiënten krijgen te maken met conditieverlies, vermoeidheid, angst, pijn en onzekerheid. Sport en bewegen verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk voor mensen met kanker en voor diegenen die net hersteld zijn. De stap naar een sportvereniging is vaak nog groot. Voor deze groep mensen is de Samen Actief – Sport & Spel groep, ook wel OncoVitaal-groep, uitermate geschikt.

Sport en zorg

Deze groep is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen sport en zorg. Onder leiding van een oncologisch fysiotherapeut en een buurtsportcoach werken we aan algehele fitheid. Dit doen we afwisselend op de atletiekbaan en in het bos. Hierbij is aandacht voor conditie, kracht, lenigheid, ontspanning, ademhaling en er is ruimte voor de psychosociale aspecten die komen kijken bij een leven met en na kanker.

Voor wie: Volwassenen met en na kanker
Wanneer: Woensdag 11:30-12:45 uur
Waar: Atletiekbaan, Schothorsterlaan 78, Amersfoort
Kosten: €5,00 per les

Aanmelden en informatie

Neem contact op met Eefke Vroemen, Buurtsportcoach aangepast sporten Aangepastsporten@SRO.nl of bel 06-38333012

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...