main content of the page
Subsidies & fondsen
Crackerjacks
Basketbal groeit in populariteit onder de jeugd in Nederland, deze groei is ook in Amersfoort goed te zien. Met als gevolg: lange wachtlijsten voor jeugdleden die willen starten met deze balsport. Dit vormt een uitdaging voor verenigingen, zoals Crackerjacks, die niet genoeg zaalcapaciteit hebben om deze jonge sporters te verwelkomen. Het project dat deze basketbalvereniging heeft opgezet biedt een oplossing. Dankzij de financiering vanuit het Sport- en Beweegakkoord 2 kan Crackerjacks nu iedereen op de wachtlijst uitnodigen om kennis te maken met basketballen.
Het belang van het project
Bij een aantal verenigingen zorgt de toenemende vraag voor basketbal voor een lange wachtlijst, waardoor veel jongeren niet kunnen deelnemen aan de sport. Het project Basketbal voor Iedereen zorgt ervoor dat deze jongeren alsnog de kans krijgen om te starten met de sport, zonder op een wachtlijst te komen. Door een nieuwe aanpak met instroomtrainingen kunnen kinderen laagdrempelig kennismaken met basketbal. Zo krijgen ze de kans om zich fysiek en mentaal te ontwikkelen wat niet alleen bijdraagt aan hun gezondheid, maar ook aan het vergroten van hun zelfvertrouwen.
Het project wordt mogelijk gemaakt door de financiering vanuit het Sport- en Beweegakkoord 2 Amersfoort, die zorgt voor de nodige middelen om dit initiatief te realiseren. De subsidie wordt gebruikt voor het aanbieden van de trainingen, het betalen van trainers en het aanschaffen van benodigde materialen, zoals ballen en trainingskleding.
De impact van het project
Het project Basketbal voor Iedereen biedt niet alleen voordelen voor de jeugdleden zelf maar ook voor trainers, ouders en vrijwilligers die betrokken zijn bij de vereniging. Ouders worden actief betrokken bij het project door hen bijvoorbeeld uit te nodigen als vrijwilligers in verschillende rollen, zoals assistenttrainer of teammanager. Dit versterkt de band tussen de vereniging en de gezinnen, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een solide vrijwilligersbasis.
Het project creëert tevens kansen voor jeugdleden om zich verder te ontwikkelen. Door hen door te laten groeien naar functies zoals (assistent)trainer of andere vrijwilligersrollen, wordt niet alleen hun persoonlijke groei bevorderd, maar wordt er ook een sterk kader voor de toekomst van de vereniging opgebouwd. De effectiviteit van het project wordt gemeten door het aantal jongeren dat de instroomtrainingen volgt en uiteindelijk doorstroomt naar een regulier team. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de betrokkenheid van ouders en vrijwilligers en de positieve impact die dit heeft op de vereniging als geheel.
Doe mee en maak een verschil!
Wil jij ook bijdragen aan een actieve en gezonde jeugd in Amersfoort? Maak gebruik van het lokale Sport- en Beweegakkoord 2 en dien een aanvraag in om je eigen plannen te realiseren.
Vragen of hulp nodig? Neem contact op met Lars via: lboumans@sro.nl
Bel mij terug
Waar mogen wij je over terugbellen?
"*" geeft vereiste velden aan