Hoe houd ik mijn sportvereniging financieel fit door euro’s te besparen? Een vraag die veel sportverenigingen bezighoudt. Het antwoord is verduurzaming van en op de sportaccommodatie. Het doel van duurzaam verenigen is het versterken van de vereniging voor haar leden en de (directe) omgeving nu en in de toekomst. Niet alleen leden, maar ook omwonenden zul je ermee inspireren.

main content of the page

Wat betekent duurzaamheid voor de sportvereniging?

Heel algemeen gesteld: duurzaam verenigen is het afwegen van sociale, economische en milieuaspecten bij het organiseren van een sportvereniging. Iets concreter betekent duurzaam verenigen dat je bij alle activiteiten streeft naar optimale winst voor mens, milieu én clubkas.

Het onderwerp duurzaamheid delen we op in de volgende thema’s:

  • energie: energiebesparing, energieopwekking
  • water: waterbesparing
  • afval: besparen, scheiden en verwerken
  • green Deal: het duurzaam onderhouden van sportvelden
  • financiën en subsidies: een overzicht van mogelijkheden en betrokken instanties
  • wet- en regelgeving: relevante regels op een rijtje.

Wij adviseren sportverenigingen om te starten met een energiescan. Dit is een bouwkundig rapport dat klip en klaar in beeld brengt welke investeringen in energiebesparing zinvol zijn voor de sportvereniging. Voor het afnemen van een energiescan verwijzen wij de sportvereniging graag door naar SportStroom. SportStroom coacht al 14 jaar sportverenigingen op weg naar goud: energieneutraal worden. We hebben een stappenplan voor het uitvoeren van de energiescan van SportStroom voor je.

“SportStroom heeft ons zeer goed geholpen met de subsidieaanvraag. Ze denken goed met ons mee. Ze snappen dat de doorlooptijd van een dergelijk traject een lange adem vergt en hebben begrip en geduld.”
(Hans Peters, secretaris ASC Nieuwland, 2017)

 

 

Contact met buurtsportcoach verenigingsadvisering

Waar mogen wij je over terugbellen?

*- verplichte velden

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

Meer laden...